FM Jørn Sloth genvandt Senior DM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Forhåndsfavoritten FM Jørn Sloth genvandt Danmarksmesterskabet for seniorer. I år var det første gang at der var to klasser: 50+ (16 deltagere) og 65+ (34 deltagere). Da Jørn Sloth vandt sidste gang, var det i en stor 60+ klasse. 

 
vinder sloth
FM Jørn Sloth – i spidsen fra start til slut (foto: Claus Andersen)
 
Jørn Sloth havde ½ points forspring til Jørgen Jørgensen og Jens Kølbæk inden sidste runde. Sloth havde ført turneringen fra start, så korrektionen måtte være god. Måske var det derfor, at partiet mod andenseedede Jan Rode Petersen blev remis efter kun 15 træk. Jørn Sloth kunne nu se Jørgen Jørgensen og Jens Kølbæk kæmpe om at komme a point med den tidligere verdensmester i korrespondanceskak. Partiet blev dog remis efter 39 træks intens kamp.

joergense koelbaek
FM Jørgen Jørgensen mod Jens Kølbæk – remis efter 39. træk (foto: Claus Andersen)

Slutstillingen i toppen i 65+ klassen:
1. FM Jørn Sloth (2310), Nordre Skakklub,  5½ point
2. FM Jørgen Jørgensen (2196), Nørresundby Skakklub, 5 point
3. Jens Kølbæk (2212), Nørresundby Skakklub, 5 point
4. Svend Aage Madsen (2086), Randers Skakklub, 4½ point
5. Per Holst (2073), Nordre Skakklub, 4½ point
Allerede efter 6. runde stod det klart, at Per Stentebjerg-Hansen ville vinde 50+ klassen. I sidste runde spillede Stentebjerg en hurtig remis med John Bauneborg Nielsen og kunne læne sig tilbage og se, hvem der ville indtage de næste pladser på podiet.

Slutstillingen i toppen af 50+ klassen:
1. Per Stentebjerg-Hansen (2223), Frem. 6 point
2. Jan Schleicher Christensen (2213), Nordre, 5 point
3. Claus Rossen (2148), Viborg, 4½ point
 
vinder stetebjerg 
Danmarksmester i 50+ klassen Per Stentebjerg-Hansen (foto: Claus Andersen)

Med de to nye aldersgrupper slog deltagerantallet rekord med 50 spillere. I Helligåndshuset i Randers var hovedarrangør Finn Larsen igen garant for et lydefrit stævne, der fik mange rosende ord med på vejen fra deltagerne.

Resultater: 65+ klassen50+ klassen

Turneringens hjemmeside.