U16 OL i Györ, Ungarn

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra holdleder Tavs Bjerre fra Skanderborg Skakklub har vi fået følgende midtvejsberetning fra Ungdoms OL i Ungarn:

 

Efter halvdelen af de ti runder ligger Danmark på en 22. plads – med en startseedning som nr. 25 er det jo fint. Det har været op og ned som det ofte er i den slags turneringer. I 1. runde blev det til en sejr på 3½-½ over et sydafrikansk pigehold. I 2. runde tabte vi 1-3 til et stærkt georgisk hold som i 5. runde imponerede ved at spille 2-2 mod topseedede Tyskland. 3. runde gav en fin sejr på 3-1 over et israelsk hold.

 

u16 ol_midt

Grækenland – Danmark i 4. runde (foto: Tavs Bjerre)

 

Det foreløbige højdepunkt kom i 4. runde. Vi mødte Grækenland med et ratingsnit 160 point over vores, men vi havde på forhånd på fornemmelsen at det ikke var helt umuligt. På 1. bræt spillede Jespers modstander det vi havde forberedt, og Jesper fik en rigtig god stilling. Han holdt presset, og i tidnøden gik modstanderen i en fælde og tabte. Jonas stod en smule under efter åbningen, men lod sig ikke gå på og forbedrede ganske langsomt stillingen. Han vandt endda en bonde, men løberslutspillet kunne ikke vindes. Sophus’ modstander fulgte forberedelserne i 17 træk, og så stod han rigtig skidt, og efter yderligere tre træk gav han op. Til gengæld gik Mikkel galt i midtspillet. Han vandt en bonde, men svækkelserne på kongefløjen viste sig for store.

 

I 5. runde blev det som forventet 0-4 mod Canada selv om Freja i et meget omskifteligt parti fik store chancer i slutspillet. Desværre var hun i tidnød og endte med at tabe.

På fridagen onsdag skal vi i zoo, rundt at se lidt på byen inden der kl. 16 er indendørs fodboldturnering hvor vi har ambitioner om at gøre en god figur. I 6. runde skal vi møde Serbien, på papiret et meget stærkt hold, men de har skuffet hidtil, så hvem ved …

 

Tavs Bjerre

 

Turneringens hjemmeside: wyco2014.chess.hu
Ekstra Live-side: www.chessbomb.com/arena/2014-wyco

Resultater: www.chess-results.com/tnr153962.aspx?lan=32&;art=8&flag=30&wi=821&snr=20