Kort remis i 9. parti

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

9. parti i VM matchen mellem Viswanathan Anand og Magnus Carlsen blev en meget kort affære med remis allerede efter en times spil. Anand var bedst forberedt i Berliner-varianten i spansk og spillede i træk 13 en nyhed, Lb7, der kom bag på verdensmesteren. Syv træk senere var den samme stilling opstået for tredje gang og partiet blev dermed remis.

 

parti7
Carlsen fører nu 5 – 4 (foto: http://www.sochi2014.fide.com)

Se partiet:

“Det var skammelig kort, selvfølgelig. Men jeg så ingen gode muligheder og da blev det sådan.” sagde Magnus Carlsen efter partiet.

Med kun 3 partier igen fører Magnus Carlsen 5 – 4 sammenlagt.

Fredag kl. 13.00 dansk tid har Viswanathan Anand de hvide brikker i 10. parti. I resten af matchen er der en hviledag mellem hvert parti nu. Dansk Skak Union vil igen vise partiet på www.liveskak.dk/chat, hvis teknikken tillader det – det er lykkedes hidtil.

 

Resterende program:
21. november: kl. 13.00 runde 10
22. november: hviledag
23. november: kl. 13.00 runde 11
24. november: hviledag
25. november: kl. 13.00 runde 12
26. november: hviledag
27. november: Evt. omkamp
28. november: afslutningsceremoni

 

Matchen spilles i den russiske by Sochi. Der spilles bedst af 12 partier og vinder er den spiller, der først opnår 6½ point. I tilfælde af uafgjort 6 – 6, skal der spilles hurtigskakomkamp den 27. november. Ender hurtigskakomkampen også uafgjort, skal der spilles lynomkamp.

Matchens hjemmeside: www.sochi2014.fide.com
TV fra matchen, NRK: www.nrk.no/sport/