Ungdoms-EM i Georgien 7. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark har 11 deltagere med ved Ungdoms EM i byen Batumi i Georgien: U10: Jonas Bjerre, Skanderborg Skakklub, U12: Filip Boe Olsen, Viby Skakklub og Thomas Søndergaard Thybo, Morsø Skakklub, U14: Bjarke Hautop Kristensen, Sorø Skakklub og Sophus Mechlenburg Møller, FREM, P14: Ellen Fredericia Nillsen, ØBRO, U16: Jesper Søndergaard Thybo, Skive Skakklub og Bjarke Vangsgaard, VRS Skakklub, P16: Freja Vangsgaard, VRS Skakklub, U18: Rasmus Thøgersen, Skive Skakklub og P18: Ellen Kakulidis, Aalborg Skakforening.

Dagens referat er skrevet af Tavs Bjerre, far til Jonas Bjerre.

Ungdoms-EM 7. runde

Det blev kun til 4½ point af 11 i denne runde, men både Sophus og Jonas spillede remis og kan med en fornuftig afslutning nå en slutplacering i top ti.

 

U10
Jonas havde sort mod Mihnea-Ionut Ognean fra Rumænien (1954). Det blev som ventet c3 i Siciliansk, og da hvid spillede lidt uambitiøst, blev stillingen helt lige. Ud af ingenting blev stillingen pludselig meget kompliceret, men Jonas missede desværre chancen for afgørende fordel. Da røgen lettede, og man nåede træk 40, tag man remis i et lige slutspil.

 

U12
Filip fik med sort mod aserbajdsjaneren Teymuras Akhundov (1601) lidt problemer i Semislavisk. Han mistede en bonde, men kæmpede sig godt tilbage i tidnøden og vandt en officer for a-bonden. I remisslutspillet hvor Filip havde løber for to bønder, spillede modstander uforsigtigt sine bønder frem, og Filip vandt sikkert.

 

Thomas spillede med sort Volgagambit sort mod Augustas Vaskevicius (1680) fra Litauen. Thomas fandt en kombination som umiddelbart så godt ud, Thomas fik dronning mod to tårne, og hvids udvikling var dårlig. Desværre havde hvid en a-bonde der løb lige i mål.

 

U14
Sophus havde hvid mod FM Luca Jr. Moroni (2334) fra Italien. Det blev Fransk og ikke det forventede Najdorf. Sophus spillede godt i midtspillet, og det lykkedes ham at få et fordelagtigt slutspil med springer mod dårlig løber. Han vandt en bonde, men desværre tillod en unøjagtighed modstanderen at komme tilbage, og Sophus måtte demonstrere at han kunne holde tårnslutspillet med bonde for lidt remis.

 

sophus

Sophus Mechlenburg Møller – positiv dansk overraskelse (foto: thv)

 

Bjarke K spillede hvid mod albaneren Devid Spiru (1675), det blev Kongeindisk og en behagelig stilling til Bjarke med god mod dårlig løber. Da modstander fik en god springer, skyndte Bjarke sig snedigt at tilbyde remis inden modstanderen opdagede at han havde fået fordel.

 

P14
Ellen F havde sort mod russeren Elizaveta Feofilova (1813). I Semislavisk fik hun ikke befriet sig i tide med b4+c5, og da hun endelig spillede e5, lukkede hun af med e4 og gav hvid frit spil på dronningfløjen. Det endte galt.

 

U16
Bjarke V spillede med sort Skandinavisk mod Mathias Satre (1769) fra Norge. Det blev et langt, omskifteligt parti. Bjarke overså en bondegevinst, senere var der visse chancer i slutspillet, men også modstanderen missede et par muligheder, så remis var nok meget rimeligt.

 

Jesper vandt for tredje runde i træk. Han havde hvid mod tjekken Vit Kratochvil (2118), det blev en lang teorivariant i dragevarianten med 0-0-0. Jesper gav meget chancerigt dronningen for to tårne, og da modstanderen ikke spillede det optimale, var det hurtigt slut.

 

P16
Freja spillede med sort Skandinavisk mod russeren Polina Rybakova (1801). Partiet bevægede sig længe ad vante stier, og da hvid forhastet spillede d5, var stillingen helt lige. Balancen blev opretholdt ud i slutspillet, hvor partiet blev remis ved trækgentagelse.

 

U18
Rasmus havde sort mod Ryszard Eggink (2226) fra Polen. I Kongeindisk, fik han tilsyneladende et flot bondecentrum, men efter et uheldigt træk, Dxf8 i stedet for Lxf8, viste det sig at stillingen var for hullet, og Rasmus måtte ned.

 

P18
Ellen K havde sort mod WFM Daria-Ioana Visanescu (2010) fra Rumænien. De spillede en lang teorivariant i Fransk, som var forberedt til runden. Ellen havde mulighed for at få to tynde for en tyk med fin stilling, men turde ikke gå ind i det. Hvid spillede i det følgende meget opfindsomt, men nok ikke helt korrekt, men Ellen fandt ikke det rigtige forsvar og døde.

 

Tavs Bjerre

 

Hjemmeside med livedækning af turneringen: www.e2e4.ge