Ungdoms-EM i Georgien 4. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dagens rapport fra Ungdoms EM er skrevet af en tredje medrejsende forældre, IM Leif Kristensen, Sorø Skakklubs bedste spiller.

Runderapport fra 4. Runde – EM I Georgien.
Det blev igen en mager runde med kun 4 points i 11 partier. Efter de første 4 runder har kun 2 danske spillere over 50%: Jonas med 3½/4 og Sophus med 2½/4. Det bliver forhåbentligt bedre efter 5. runde!

Jonas (U 10) mødte med hvid Daniel Dardha Belgien 1692, der spillede Skandinavisk (Dd6 varianten). Jonas spillede åbningen lidt slapt, men i midtspillet spiller modstanderen for passivt, og Jonas får lidt initiativ og terrænovervægt. Senere vinder Jonas en bonde, og modstanderen bryder hurtigt sammen. Jonas har nu 3½ af 4, og man kan igen følge ham live.

I U 12 spillede Thomas med hvid en sidevariant i fransk, men spillede åbningen lidt risikabelt. Han vandt en officer, men modstanderen, Lenny Djian Montenegro 1463, fik et livsfarligt angreb, som Thomas mirakuløst overlevede – han kunne have været mat i få træk! Modstanderen spillede fortsættelse for hurtigt, og Thomas kom ud i en åben stilling med en officer mere, som han vandt hurtigt. Filip havde hvid mod Viktor Permin Rusland 1816, der spillede hollandsk (stonewall). I en lige stilling regner Filip forkert og mister flere bønder – i desperation ofrer han en officer, men modstanderen parerer let, så Filip taber.

 

4runde
Den Danske delegation med spillestedet, det 5-stjernede Hotel Sheraton i baggrunden.

I U 14 havde Sophus sort i en dragevariant mod den stærke Mihail Nikitenko Hviderusland 2295, og stillingen var i balance efter de første 20 træk, men herefter får modstanderen de bedste chancer – dog er stillingen meget lige helt frem til træk 28, hvor Sophus med under 5 minutter overser en skak, der taber en officer og dermed partiet. Bjarke fik ingen fordel med hvid efter åbningen mod Nika Khvadagiani Georgien 1723, men fik hurtigt afviklet til et bedre slutspil med en stærk løber mod en svag springer, som det desværre ikke lykkedes at vinde, så partiet sluttede remis.

I U 16 kom Bjarke dårligt ud af åbningen med hvid mod Conor O´Donnell Irland 2233, og modstanderen fik et initiativ og vandt en bonde og en kvalitet. Bjarke fik dog stablet et farligt modspil på benene, men initiativet ebbede desværre ud til sidst, og Bjarke tabte. Jesper havde hvid mod Luka Licheli Georgien 1858, der spillede Caro-Kann. Jesper fik initiativ og terrænovervægt, og han fik afviklet til et godt tårnslutspil med 2 merbønder, men i den kritiske stilling fandt Jesper ikke den bedste fortsættelse, hvorefter modstanderen fik modspil og vandt en bonde tilbage. Selv om Jesper forsøgte i 70 træk, måtte han nøjes med remis.

I U 18 havde Rasmus hvid mod Dimitrios Papakonstantinou Grækenland 1987, der spillede siciliansk. Rasmus spillede ikke åbningen helt præcist, så sort fik udlignet. I tidnøden får Rasmus dog lille fordel, og da modstanderen laver en grov fejl i træk 41, vinder Rasmus hurtigt.

Ellen (U P14) havde hvid mod Maria Milovanova Rusland 1965, der let fik udlignet med sort. Stillingen var helt lige frem til tidnøden, hvor Ellen laver en stor fejl i træk 37. Modstanderen spiller dog ikke fortsættelsen helt præcist, så Ellen fik en chance for fint modspil, som hun desværre ikke udnyttede, så hun tabte.

Freja (U P16) kom dårligt ud af åbningen med hvid mod WCM Narmin Mammadova Azerbadjan 2124, og hun fik en passiv stilling uden reelt modspil. Modstanderen fik et initiativ og senere et farligt angreb, som Freja ikke havde held til at forsvare sig mod.

Ellen K (U P18) mødte gruppens højst ratede spiller WIM Maria Tantsiura Ukraine 2352 og fik bøllebank i en sidevariant i fransk, da hun lavede et par spildtræk, og hun måtte opgive efter 18 træk.

Leif Kristensen

 

Hjemmeside med livedækning af turneringen: www.e2e4.ge

Live 2: www.chessbomb.com/arena/-/2014-eycc-main