Ungdoms EM i Georgien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ungdomslandstræner Mads Boe leder en større delegation af danske deltagere og forældre, der er taget til Ungdoms EM i Georgien. Mads Boe skriver fra spillestedet:

 

I morgen søndag den 19. oktober starter Ungdoms EM der i år afholdes i Batumi helt nede ved Sortehavet i den sydligste del af Georgien.

 

Danmark er repræsenteret med 11 spillere, hvilket gør os til den 28. største delegation ud af 43 deltagende lande. Rusland topper listen med imponerende 142 deltagere. I alt deltager der omkring 1000 deltagere i turneringen, hvilket er en anelse lavere end de sidste par år.

 

sophus

Sophus Mechlenburg Møller deltager i U14 gruppen (foto: thv)

 

Vores deltagere er med seedning og deltagerantal i parentes:

U10: Jonas Bjerre, Skanderborg Skakklub (1/121)!
U12: Filip Boe Olsen, Viby Skakklub (20/124)
U12: Thomas Søndergaard Thybo, Morsø Skakklub (67/124)
U14: Bjarke Hautop Kristensen, Sorø Skakklub (56/101)
U14: Sophus Mechlenburg Møller, FREM (43/101)
U14: Ellen Fredericia Nillsen, Øbro (43/76)
U16: Jesper Søndergaard Thybo, Skive Skakklub (14/85)
U16: Bjarke Vangsgaard, VRS Skakklub (65/85)
U16: Freja Vangsgaard, VRS Skakklub (34/67)
U18: Rasmus Thøgersen, Skive Skakklub (39/66)
U18: Ellen Kakulidis, Ålborg Skakforening (51/56)

 

Som det fremgår af listen er Jonas Bjerre fra Skanderborg seeded som nummer 1 i U10! Det er meget imponerende, og det bliver utroligt spændende at følge om det kan blive til topplacering – måske sågar en medalje. Men der er mange om buddet, da der er en del lavt ratede østeuropæere, som spiller markant bedre end deres ratingtal. Skulle det ende med en placering i top 10 er det utroligt flot. Det plejer kun at være IM Mads Andersen der opnåede så flotte placeringer.

 

Jesper Søndergaard Thybo er også gået meget frem på det sidste, og er delegationens højstratede spiller (pånær landstræneren!) med 2334 og seeded som nummer 14. ved en koncentreret indsats kunne det også sagtens blive til en top 10 placering.

 

Også Filip Boe Olsen, seeded 20 der i lighed med de øvrige er en erfaren deltager i de internationale turneringer, har en rimelig chance for en top 10 placering, hvis han har en god turnering og “rammer dagen”.

 

Med på turen til at passe på de unge talenter er Tavs og Anne Bjerre, Claus Vangsgaard, Jan Nielsen Thybo, Leif Kristensen og Mads Boe. Jeg har aftalt med IM Leif Kristensen at han assisterer mig med partigennemgang og forberedelser under turneringen.

 

Vi rejste allesammen undtagen Leif og Bjarke ud af København lørdag morgen kl. 01:55, og ankom planmæssigt til den tyrkiske by Trabzon. Herfra en lidt træls bustur til Batumi på 4 timer med indlagt udvidet paskontrol ved grænsen til Georgien.

 

Vejret hernede er noget bedre end hjemme og der forventes daglige temperaturer mellem 18 og 23 grader. Dog er det “regntid på disse kanter, så vi kan se frem til dagsregn et par af dagene.

Vi er alle indkvarteret på det 5-stjernede Hotel Sheraton i Batumi, hvilket er en perfekt ramme til en spændende men hård turnering. Spillestedet er et kæmpe mødelokale på 1. sal på hotellet, hvor alle de 1000 deltagere kan være samtidigt. Der er lagt tykke tæpper på gulvene, så støj bør være begrænset. Der er stor swimmingpool, spabad, tyrkis dampbad m.m så det er en perfekt ramme til en spændende men hård turnering de kommende 10 dage.

 

Vi vil dagligt sende en statusrapport hjem til skak.dk – forhåbentligt med en masse positive resultater! Spørgsmål og kommentarer er under turneringen meget velkomne på ungdomselite@skak.dk

 

Hjemmeside med livedækning af turneringen: www.e2e4.ge

 

Mads Boe