Køge Kyst Skak Festival 2014

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Efterårsferien i uge 42 bliver traditionen tro en travl uge for det danske skakfolk. I Aalborg spilles Larsens Nordjyske Mindeturnering, i Skørping den 11. Løvfaldsturnering, på Fyn spilles Odensemesterskabet og på Sjælland kan man spille Taastrup Quick Weekend XX og Køge Kyst Skakfestival. 

 

Arrangørerne af Køge Kyst Skak Festival skrive i en pressemeddelse bl.a.:
 

Af Finn Stuhr
KØGE KYST SKAKFESTIVAL 11. – 19. OKTOBER 2014
Køge Skakklub åbner endnu engang dørene til Køge Kyst Skakfestival.

Køge by danner i skolernes efterårsferie igen rammen om årets skakfestival. Den 11. oktober kl. 13:00 foretages første træk i Xtracon Grand Master, som er hovedbegivenheden i Festivalen. Foreløbig er 54 tilmeldt med 8 skakstormestre i spidsen.

Spillere fra 11 lande har meldt deres ankomst, ja spillere helt fra Brasilien kommer til Køge. Vi håber på at der kommer flere, så vi har udsat tilmeldingsfristen til torsdag den 9. oktober.

Stærkeste spiller er GM Vladimir Baklan fra Ukraine. Køge Skakklubs egen superstormester Eduardas Rozentalis er blandt favoritterne til at vinde den 9 runder lange internationale turnering.

 

xtracon koege_2013

Spillestedet for Xtracon Grand Master (foto: thv)

Xtracon Grand Master har fået navnet efter IT virksomheden Xtracon, der er hovedsponsor for turneringen. Men mange, især Køge virksomheder, er faste støtter til skakfestivalen.

Lady Chess Danmarks første kvinde stormester turnering(WGM)
Samtidig med Xtracon Grand Master afvikles Danmarks første WGM, som en lukket alle mod alle turnering. De to danske spillere, Esmat Susanne Guindy og Miriam Frida Olsen, får lejlighed til at prøve kræfter med 8 andre kvinder fra 6 andre europæiske lande. Spændende at følge de danske pigers fight mod nye højder.

Ole Jakobsen Memorial
Ole Jakobsen var æresmedlem i Køge Skakklub og en anerkendt international mester, kendt af de fleste garvede skakspillere. Hvert år mindes vi Ole med hurtigturneringen “Ole Jakobsen Memorial” og den spilles søndag den 19 oktober på Asgårds skole.

Hjemmeside: www.skakturnering.dk/turnering/xgm2014/hjemmeside/