Heine vandt topopgør

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

DM-feltets storfavorit, Peter Heine Nielsen, vandt 3. rundes topopgør mod Allan Stig Rasmussen og fører nu sammen med Karsten Rasmussen. Begge har 2,5 point og mødes indbyrdes i dagens fjerde runde. Syv spillere følger lige efter med 2 point.

Tredje rundes resultater:

Allan Stig Rasmussen   - Peter Heine Nielsen     0 - 1
Sune Berg Hansen - Carsten Høi remis
Jens Kristiansen - Lars Schandorff remis
Mikkel Antonsen - Karsten Rasmussen 0 - 1
Ole Jakobsen - Bo Jacobsen 1 - 0
Jakob Vang Glud - Arne Matthiesen 1 - 0
Esben Lund - Per Knudsen 1 - 0
Henrik Holmsgaard - Igor Teplyi remis
Kåre Kristensen - Mads Boe 0 - 1
Tom Petri Petersen - Martin Matthiesen 1 - 0

Stillingen efter tre runder:
1-2. Peter Heine Nielsen (Helsinge), Karsten Rasmussen (Århus/Skolerne) 2.5; 3-9. Sune Berg Hansen (Helsingør), Lars Schandorff (Helsinge), Allan Stig Rasmussen (Jetsmark), Jakob Vang Glud (Jetsmark), Jens Kristiansen (Bornholm), Carsten Høi (Brønshøj), Ole Jakobsen (Enkeltmedlem) 2.0; 10-12. Mikkel Antonsen (Næstved), Esben Lund (K41), Tom Petri Petersen (Nordre) 1,5; 13-17. Henrik Holmsgaard (Greve), Mads Boe (Århus/Skolerne), Bo Jacobsen (Århus/Skolerne), Arne Matthiesen (SK 1968), Igor Teplyi (Nordre) 1.0; 18-20. Martin Matthiesen (SK 1968), Kåre Kristensen (Nordkalotten), Per Knudsen (Silkeborg) 0,5.

Fjerde runde byder blandt andet på følgende opgør:

Peter Heine Nielsen     - Karsten Rasmussen
Allan Stig Rasmussen - Sune Berg Hansen
Lars Schandorff - Ole Jakobsen
Carsten Høi - Jens Kristiansen
Mikkel Antonsen - Jakob Vang Glud

 www.skak-dm.dk/2008/

 LIVE fra klokken 13

Afslutningen fra 3. rundes topopgør:

 Allan Stig Rasmussen (2498)
 Peter Heine Nielsen (2627)
DM (3) 2008

41.Lg6??
Efter 41.Tg6 Kf8 42.Ld7 Tf3 43.Le6 Lc5+ 44.Kg2 har Hvid fortsat gode remischancer.
41…Lc5+ 42.Kh1 Ta3 43.Kg2 f4 44.Lh5 f3+ 45.Kf1 f2 0-1

Hver dag kommenterer Per Andreasen landsholdsklassens partier LIVE, og fremmødet kan forventes endnu større fra i dag, hvor Kandidatklassen og 7-runders mesterklasser begynder. På torsdag bliver stævnet komplet med de resterende 5-runders-grupper, basisklasser og veteranklasse.

Blandt diverse officielle møder i Dansk Union og tilknyttede foreninger, finder man også et punkt på programmet lørdag aften klokken 20-21.30, som er åbent for alle og uden tvivl bliver et tilløbsstykke. Her fortæller Per Andreasen lidt om skak men meget mere om sin nyudgivne bog “Broen i Mitrovica”. Blandt mange steder har Per Andreasen som politibetjent været udstationeret i Kosovo, hvor han på meget tæt hold har været vidne til striden mellem de muslimske kosovoalbanere og de kristne serbere.

Man kan læse meget mere om bogen på:

 www.broenimitrovica.dk