Midtvejsrapport Ungdoms-VM 2014

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Fra lørdag den 20. september og frem til tirsdag den 30. september afholdes i Durban i Sydafrika Ungdoms VM. Danmark er repræsenteret ved Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO Skakforening.

 

Af Viktor Haarmark Nielsen
Ungdoms-VM bliver i år holdt af Sydafrika, for at fejre deres 20 års demokrati. Vejret er dejligt, som en behagelig, varm og dansk sommer. På fridagen var vi (min søster og undertegnede) på safari, hvor vi bl.a. så flodheste, næsehorn, krokodiller og som man kan se på billederne, giraffer.

Til skakken: Forhåndsfavoritterne er indiske GM Suri Vaibhav (2521) og tyske IM Matthias Bluebaum (2521), og de lever begge op til det, da Suri Vaibhav er ubesejret (vigtigt, da første korrektion er flest antal gevinster (eller tab)) med 6/7, på delt 1. plads med IM Bortnyk Olexandr (seedet nr. 3), med Matthias Bluebaum ½ point bagefter.

Selv er jeg seedet som nr. 44/79, og har haft en rigtig elevatorturnering. I 1. runde mødte jeg inderen IM Sayantan Das, og i et berlinerslutspil som jeg nok burde holde remis spillede han nogle præcise manøvrer, og jeg tabte. 0 point. Jeg fik til gengæld mødt en sydafrikaner (1748) som jeg fik udspillet i en maroczy-struktur, hvor jeg lige pludselig fik spillet h4-h5 og farligt angreb. 1 point.

I 3. runde mødte jeg russeren FM Kirill Alekseenko (2483), og jeg blev rullet. Der er simpelthen ikke andre ord for hvordan han hurtigt og præcist fik mig presset og pludselig vandt han en officer. Min australske modstander i 4. runde ofrede dog hurtigt en bonde, og fik aldrig kompensation. Og da jeg også fik løberparret var det hurtigt slut.

5. runde gik lidt ligesom 4. runde, bare ikke ligeså godt. Jeg vandt en bonde i åbningen, men min østrigste FM-modstander beviste, at den åbne linje mod min konge var en bonde værd.

6. runde missede jeg en mulighed for at komplicere partiet, men så fik jeg lige pludselig en mulighed for at vinde en bonde. Desværre viste det sig at min modstander ville vinde bonden tilbage, og få meget pres på min fribonde, som bare ville falde. Men jeg fandt noget modspil, og da han så snuppede bonden gjorde han det på den forkerte måde, så i stedet for et tårnslutspil med en ekstra bonde mistede han bare en kvalitet.

 

I 7. runde vandt jeg at langt slutspil med dronning og bonde mod tårn og 2 bønder, hvor min norske modstander Sigve Hølleland fik lavet en fæstning, men enten var den ikke solid nok, eller også lavede han en fejl. 4/7 er indtil videre en fin turnering, selvom det stadig kan ændres.

Man kan følge partierne på Chessbomb: www.chessbomb.com/arena/2014-wycc
Turneringens hjemmeside: www.2014wycc.co.za/

 

ungdomsvm2014