SOCAR Azerbaijan vandt Europa Cuppen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

SOCAR Azerbaijan med Mamedyarov, Topalov, Adams, Giri, Radjabov, Wang, Korobov og Safarli vandt Europa Cuppen i Bilbao i Spanien. SOCAR vandt alle 7 kampe og henviste G-Team Novy Bor fra Tjekkiet til andenpladsen mens Malakhite fra Rusland fik bronze.

Brønshøj var eneste deltagende danske hold og endte som nummer 23, selvom seedningen kun sagde nummer 41. Thorbjørn Bromann scorede 5 af 6 på førstebrættet, mens Kim Pilgaard på bræt 2 scorede 5½ af 7. Thorbjørn Bromanns præstationsrating var den femte bedste i hele turneringen med 2747. Det havde været rigeligt til en GM–norm, hvis han havde spillet alle 7 runder; men der skulle også være tid til at se Bilbao, så det blev til en enkelt oversidderrunde.

 

bromann
IM Thorbjørn Bromann – femte bedste præstation ved Europa Cuppen (foto: Steen B. Petersen)

Mads Andersen stillede op for tyske Solingen, der endte som nummer 5. Mads scorede imponerende 6 af 7 med en præstationsrating på 2670, men desværre mødte han ikke stormestre nok til at score sin sidste GM–norm.

Sideløbende med Europa Cuppen blev Chess Masters Final spillet. Her viste tidligere vedensmester Viswanathan Anand god form ved at vinde turneringen foran Aronian.

Slutstillingen (der gives 3 point for en sejr og 1 point for remis):
1. Viswanathan Anand (2785), Indien, 11 point
2. Levon Aronian (2804), Armenien, 10 point
3. – 4. Ruslan Ponomariov (2717), Ukraine, 5 point
3. – 4. Francisco Vallejo Pons (2715), Spanien, 5 point

 

Læs mere på Brønshøjs hjemmeside: www.bsfskak.dk
Turneringens hjemmeside: www.europeanchessclubcup2014.com