Fin dansk start i Europa Cuppen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Klubhold fra hele Europa er i disse dage samlet for at spille Europa Cup i den spanske by Bilbao. Det vrimler med verdensstjerner på de forskellige hold, se f.eks. Socar fra Aserbajdsjan (Mamedyarov, Topalov, Adams, Giri, Radjabov), Obiettivo Risarcimento fra Italien (Caruana, Nakamura, Vachier-Lagrave, Bacrot) og Malakhite fra Rusland (Karjakin, Grischuk, Leko, Shirov).

Danmark er repræsenteret af Brønshøj og af Mads Andersen, der stiller op for sin tyske klub Solingen. Brønshøj tabte i første runde 0 – 6 mod Minsk, men har de sidste to runder spillet 3 – 3 mod henholdsvis Schachfreunde Berlin og Sestao Naturgas Energia fra Spanien. Begge gange var modstanderne favoritter, i 3. runde endda klare favoritter. Se bare her:

 

Sestao Naturgas Energia – Brønshøj 3 – 3
1. GM Romain Edouard (2674) – IM Thorbjørn Bromann (2413) 0 – 1
2. GM David Anton Guijarro (2609) – IM Kim Pilgaard (2382) 0 – 1
3. GM Ivan Salgado Lopez ((2619) – FM Jakob Aabling-Thomsen (2302) 1 – 0
4. GM Alfonso Romero Holmes (2488) – Esben Christensen (2055) 0 – 1
5. GM Juan Mario Gómez Esteban (2451) – Steen Petersen (2023) 1 – 0
6. Javier Marchena Hurtado (2191) – Julia Almer (1974) 1 – 0

 

bsf ecc_2runde

Brønshøj i 2. runde mod Schachfreunde Berlin (foto: Steen Brustrup Petersen)

Mads Andersen har også imponeret. Han har scoret 3 af 3 for Solingen og især sejren i 3. runde over GM Gadir Guseinov (2615) springer i øjnene. Mads Andersen har gode erfaringer fra Europa Cuppen, en af tre hans GM-normer blev scoret som førstebræt for Skanderborg sidste år på Rhodos. Der spilles kun 7 runder ved Europa Cuppen, så Mads mangler stadig en norm for at blive stormester, da man skal have normer, der strækker sig over 27 partier. Solingen har vundet to matcher og spillet en uafgjort.

Sideløbende med Europa Cuppen spilles Chess Masters Final med Anand, Aronian, Ponomariov og Vallejo Pons. Efter de første tre runder ser stillingen således ud (der spilles med 3 point for en sejr og 1 point for remis):

1. Viswanathan Anand (2785), Indien, 7 point
2. Levon Aronian (2804), Armenien, 5 point
3. Ruslan Ponomariov (2717), Ukraine, 3 point
4. Francisco Vallejo Pons (2715), Spanien, 1 point

I skrivende stund kendes hverken Brønshøjs eller Solingens modstander i 4. runde.

Læs mere på Brønshøjs hjemmeside: www.bsfskak.dk
Turneringens hjemmeside: www.europeanchessclubcup2014.com