Elitetræning i Chess House

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Juniorlandstræner Mads Boe har sendt følgende til hjemmesiden om weekendens juniorelitetræning.

Af Mads Boe 

I denne weekend lægger Chess House i Aarhus lokaler til elitetræningssamling nummer 3 her i 2014. 24 forventningsfulde spillere er troppet op for at få velkvalificeret undervisning af GM Curt Hansen, GM Allan Stig Rasmussen, IM Klaus Berg og FM Mads Boe.

 

Der var desværre lidt startvanskeligheder fredag, da den jyske motorvej havde kæmpe kø i nordgående retning, og DSB havde stærkt forsinkede tog da en person midt på eftermiddagen var gået ud foran toget omkring Fredericia.

 

Vi kom dog i gang med kun en times forsinkelse. Programmet for de unge talenter ser således ud i weekenden:

 

Fredag den 22. august:
18:00 – 22:00 Træning

Lørdag den 23. august:
10:00 – 13:00 Træning
13:00 – 13:30 Frokost
13:30 – 14:30 Motion – fodbold
14:30 – 18:00 Træning
18:00 – 21:00 Spisning med efterfølgende hygge

 

Søndag den 24. august:
10:00 – 12:00 Træning
12:00 – 12:30 Frokost
12:30 – 15:00 Træning
15:00 – Afrejse

 

Et ganske intensivt program, men når man kommer langvejs fra skal der gerne være “kød på benet”. Mange af spillerne er privat indkvarterede. Blandt andet har jeg selv 7 unge talenter boende i vores hus.

 

elitechesshouse1

Alle deltagerne foran Chess House

 

Spillerne er opdelt i 6. mands grupper, og temaerne er selvsagt meget forskellige. GM Allan Stig Rasmussen har haft undervist i blandt andet temaet to lette officerer mod et tårn. GM Curt Hansen har haft temaet med den dårlige løber. Ikke at den altid var dårlig, men hvordan den kan udvikle sig til at blive det.

 

curtunderviser
GM Curt Hansen underviser

 

Jeg underviser med udgangspunkt i Vladimir Popovs “Chess Lessons”, hvor jeg først indenfor et specifikt tema gennemgår eksempler. Herefter løser de opgaver, som de får point for og til sidst spiller de tematiske stillinger mod mig, og igen får de point ved at vinde, spille remis eller i det hele taget at have spillet stillingen godt. IM Klaus Berg underviser i Jusupows meget anderkendte bøger, men har også brugt eget gennemarbejdet materiale.

 

spisepause
Spisepause

 

Lørdag aften efter en omgang pasta i kødsovs spillede vi en børneskakturnering over 11 runder, hvor de tre ældste deltagere (Klaus, Mads og Curt) spillende med løbende udskiftning løb med sejren. Arthur og Nicolai (billedet) kunne ellers godt se ud som om de vandt turneringen!

 

elitechesshouse2

Arthur og Nicolai

 

Søndag har der været normal træning inden at alle drog hjemover efter at have hjulpet med oprydningen efter en forhåbentligt udbytterig weekend.

 

Mads Boe