Danmark – England 1 – 3

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved OL i Tromsø blev FIDEs præsident gennem de sidste 19 år, Kirsan Ilyumzhinov, genvalgt med 110 stemmer mod Garry Kasparovs 61 stemmer. Dansk Skak Union støttede Kasparov, så genvalget af Ilyumzhinov falder ikke i god jord herhjemme.

På den sportslige side tabte Danmark i den åbne række 1 – 3 til stærke England og i kvinderækken tabte Danmark med de samme cifre til Tjekkiet. Landstræner Lars Schandorff skriver om kampen i den åbne række:

Spildte chancer
Af Lars Schandorff
Danmark tabte 3-1 til England i niende runde af skak-OL i Tromsø. Vi havde dem ellers på krogen efter en flot, kampbetonet match. Rimeligt sikre remiser på de to øverste, selvom Davor kom til at sidde der i lang tid imod verdensstjernen Adams, og to meget spændende stillinger på de to nederste.

Glud mod Howell blev hurtigt intenst. Den unge brite spillede rigtig stærk i midtspillet og kom ovenpå, men han lavede den typiske Howell-fejl, nemlig at bruge alt for meget tid. Med et godt positionelt kvalitetsoffer kom Glud ikke bare ind i partiet igen, han tog helt over. Efter tidskontrollen havde danskeren et par fantastiske fribønder på a5 og b6. I den kritiske stilling i træk 45 går han med den forkerte bonde: b7 vandt, mens det spillede a6 kun er remis.

 

Mads spillede et rigtigt fint parti med sort imod tilbagevendte Sadler. Efter træk 40 var briten presset på både klokken og brættet. Hvid havde en svag isoleret bonde på g5, men desværre kom Mads til at tage den for tidligt i en stilling, hvor hvid havde en smart taktisk parade. Forvirret lavede Mads endnu en fejl, og så var klar fordel forvandlet til et nul på tavlen.

 

Glud endte også med at tabe. Slutstillingen er remis iflg. computeren. Det ville ende med konge og tårn mod springer og tre forbundne fribønder, hvilket umiddelbart så håbløst ud, men det kunne holdes.

 

gludc4

Jakob Vang Glud (foto: Lars Schandorff)

Ærgerligt for Glud, men i det store regnskab er det lidt lige meget, om vi taber 2½-1½ eller 3-1. Vi har grund til at være skuffet. Det er sjældent Danmark fuldt fortjent er ved at slå sådan en kæmpe skaknation.

 

 

Lars Schandorff

 

I tiende runde møder Danmark Makedonien i den åbne række og kvinderne møder Israel. Læs mere kvindeholdet på kvindelandstræner Thomas Schous-Moldts blog: schou-moldt.dk/blog/

Resterende program:
12. august kl. 14.00, 10. runde
13. august – fridag
14. august kl. 11.00, 11. runde

 

Hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014