Danmark – Norge III 4 – 0

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kina slog det førende hold fra Aserbajdsjan og er nu alene i spidsen foran Frankrig og Ukraine ved OL i Tromsø. Rusland forsætter med at skuffe, i dag blev det kun til 2 – 2 mod Spanien og russerne må tage til takke med en 19. plads. Danmark rykker til gengæld op i tabellen og er efter dagens sejr oppe som nummer 34. Mandag møder Danmark England, der kan stille op med verdensstjerner som Nigel Short og Michael Adams.

 

www.liveskak.dk/chat vil DSU forsøge at vise partiet på bræt 1 live, med lidt held får vi hele kampen på livechat siden.

Landstræneren skriver følgende til hjemmesiden om 8. runde:

Danmark på TV
Af Lars Schandorff
I ottende runde af OL i Tromsø skulle Danmark op imod Norge3, primært et juniorhold. Det betød, at vi for en dag kom i mediernes søgelys. Før jeg kom herop, havde jeg selvfølgelig hørt om den norske skakeufori i kølvandet på Magnus Carlsens raid mod VM-tronen. Men at stå midt i det er en oplevelse.

NRK sender live hver dag i hele spilletiden. De har et stort studie i spillehallen med flere faste værter og løbende gæster. Der er kameraer på alle toppartier, selvfølgelig med hovedfokus på Norge1 og ikke mindst Magnus Carlsen. Alle hans træk bliver vist og kommenteret. Derudover går et par tv-folk med håndholdte kameraer rundt i salen og laver stemningsbilleder – samt følger de øvrige norske hold.

ol8runde 

Danmark – Norge III (foto: Lars Schandorff)

Norge2 har spillet en superturnering og ligger lige med Norge1 i tabellen, men Norge3 har ikke været noget særligt. Efter en times spil var kameraerne nede ved vores match. Værterne snakkede, meget flot i øvrigt, om Danmarks fornemme skakkultur med Bent Larsen og Nimzowitsch, men så kom den pludselig: “Utrolig skuffende for Danmark – der tidligere var vores skaklige storebror – at være helt nede at møde Norge3! Det viser hvilke fremskridt Norge har gjort de sidste 10 år.” Sådan så vi det nu ikke. Vi var glade for parringen og vidste, at det var endnu et skridt frem i tabellen.

Norge stillede med en rutineret IM på førstebræt og ellers tre talentfulde juniorer på 15-16 år. Det mindede om det hold, vi slog 4-0 ved EM i Polen sidste år. Og det gjorde vi igen. Vi fik gode åbninger, men de strittede godt imod, og der skulle virkelig slides for sagen. Og det gjorde alle mand. Først færdig var Glud. Det var tæt på, at modstanderen havde en fæstning med en superspringer på d4, men et smart kvalitetsoffer destruerede hvids kongestilling. Glud har nu 6½ af 7! Kort efter tidskontrollen ved træk 40 brød de sammen på de øvrige tre brætter. En supersejr, der sender os videre op.

Danmark – Norge III 4 – 0
1. GM Davor Palo (2562) – IM Espen Lie (2435) 1- 0
2. GM Allan Stig Rasmussen (2522) – FM Lars Oskar Hauge (2346) 1- 0
3. GM Jacob Aagaard (2525) – FM Kristian Stuvik Holm (2275) 1- 0
4. IM Jakob Vang Glud (2533) – CM S. Mihajlov (2305) 1- 0

Her Gluds parti:

Lars Schandorff

Det danske kvindehold vandt over Bolivia med 2½ – 1½ og forsætter dermed de gode takter. I niende runde venter stærke Tjekkiet. Læs mere på kvindelandstræner Thomas Schous-Moldts blog: schou-moldt.dk/blog/

 

Resterende program:
11. august kl. 14.00, 9 runde
12. august kl. 14.00, 10. runde
13. august – fridag
14. august kl. 11.00, 11. runde

Hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014