Svær kamp

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hjemmesiden har modtager følgende referat fra anden runde ved OL i Tromsø.

 

Af Lars Schandorff
Svær kamp
Danmark mødte Uzbekistan i anden runde af OL i Tromsø. En vanskelig modstander anført af den tidligere knockout verdensmester Kasimdzhanov. Begge hold kom med 1-4. I en optimal verden havde vi stillet op uden Allan, der trængte til en fridag, men når det nu skulle være, havde vi en helt optimal farvefordeling.

 

ol 2_runde
Davor Palo mod Kasimdzhanov på bræt 1 (foto: Lars Schandorff)

Palo skulle godt nok ind med sort mod Kasim og have sit første OL-parti. Unægtelig en svær opgave. Vi havde på forhånd snakket om, at hvis Davor holdt, så lå matchen fint til os. Og det gjorde han i stor stil. Davor er efter min mening en af de mest robuste danske spillere nogensinde – og det siger ikke så lidt! En sikker remis på bræt 1.

 

De sidste tre partier var meget tilspidsede. I en kritisk stilling valgte Allan Stig at satse. Han havde en sikker remis i overkanten, men gik efter mere, da han var nervøs for de to sidste. Desværre havde han overset et stærkt træk og kom selv i uoverstigelige problemer.

 

Glud plejer at være utrolig effektiv, når han sidder i bunden af holdet. Efter en god åbning mistede han dog kontrollen og sort fik stærkt modspil. Den nye danske stormester er dog en rigtig god praktiker, og i modstanderens tidnød fik han et fint positionelt kvalitetsoffer ind, hvorefter brikkerne rigtig kom til live, og det kørte lige igennem.

Aagaard skabte store komplikation med sort i Firespringerspil, men endte dog selv i et vildt uvejr. Da krudtrøgen lettede manglede der en bonde i et slutspil med tårn og uligefarvede løbere. Det var tæt på at være holdbart, men i praksis nærmest umuligt. Trods sejt forsvar endte det med tab efter 92 træk.

Uzbekistan – Danmark 2½ – 1½
1. Rustam Kasimdzhanov (2700) – Davor Palo (2562) ½ – ½
2. Anton Filippov (2615) – Allan Stig Rasmussen (2522) 1 – 0
3. Ma. Dzhumaev (2510) – Jacob Aagaard (2525) 1 – 0
4. J. Vakhidov (2471) – Jakob Vang Glud (2533) 0 – 1

 

En tæt match og et lidt ærgerligt 1,5-2,5 nederlag. Kampgejsten og indstillingen på holdet er fin, så nu må vi op på hesten igen og besejre Tunesien i tredje runde. Turneringen er trods alt først lige startet.

Lars Schandorff

Resterende program:
4. august kl. 14.00, 3. runde
5. august kl. 14.00, 4 runde
6. august kl. 14.00, 5. runde
7. august – fridag
8. august kl. 14.00, 6. runde
9. august kl. 14.00, 7. runde
10. august kl. 14.00, 8 runde
11. august kl. 14.00, 9 runde
12. august kl. 14.00, 10. runde
13. august – fridag
14. august kl. 11.00, 11. runde

 

Hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014

Kvindelandstræner Thomas Schou-Moldt skriver om det danske kvindeholds kampe på: schou-moldt.dk