Vang Glud fører Sondex Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Sondex Cup i Kolding mangler der nu 2 runder, der begge spilles søndag. Vi har fået tilsendt følgende om 2. og 3. runde, der blev spillet lørdag.

 

Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren, skriver:
Sondex Cup 2014, lørdag den 3. maj
2. runde
Anden runde af Sondex Cup blev afviklet lørdag kl. 10-15.

I IM 1 skulle Jonathan Carlstedt forsøge at komme på tavlen med sort mod Thorbjørn Bromann mens Rasmus Skytte, der heller ikke fik meget ud af fredagsrunden, havde hvid mod en af gårdsdagens vindere Jakob Vang Glud. Det tredje parti stod mellem den regerende mester Daniel Semcesen og Nikolaj Mikkelsen.

 

Partiet Bromann-Carlstedt bød på en lang række afbytninger i de første træk, og man nåede frem til en slutspilsstilling med løberpar, springer og fire bønder, hvor spillerne havde bondeovervægt på hver sin fløj. Bromann valgte at ofre sin isolerede a-bonde – hvilket gav Carlstedt en dobbelt fribonde på randen – og byttede senere sin hvidfeltede løber for sorts springer. I det slutspil der fulgte, var spørgsmålene om Carlstedt kunne holde styr på de hvide bønder på kongefløjen, få gang i sin a-bonde og undgå remisvarianterne hvor han stod tilbage med en hvidfeltet løber, men sort forvandlingsfelt i hjørnet. Det første lykkedes, men efter en lang og interessant måtte han acceptere pointdelingen.

I partiet mellem Daniel Semcesen og Nikolaj Mikkelsen fik sidstnævnte en klemt stilling med en noget hensygnende springer på g7, men han fik løst problemerne, og efter 41. træk tog spillerne remis en stilling med uligefarvede løbere, dronninger og bønder.

Det sidste parti mellem Rasmus Skytte og Jakob Vang Glud endte også remis. Skytte havde den sundest udseende stilling efter åbningen, men efter 40. træk blev der aftalt remis.

 

IM 2 gav afgørelser i alle partier. Igor Teplyi fandt tilsyneladende alle de rigtige svar på de forviklinger Jens Ove Fries Nielsen forsøgte at skabe og vandt ganske sikkert i 31 træk.

Kassa Korley vandt med hvid over Jasmin Bejtovic som blev kørt over efter en fejl i midtspillet.

 

Endelig var der lidt succes til den arrangerende klub idet Attila Gergacz vandt med sort over Jwan Bakr. Det tegnede ellers ikke lyst for Attila idet han mistede rokaden og fik en klemt stilling, men Frem-spilleren foretog et forkert officersoffer, og trods tidnøden fandt ungareren de rigtige løsninger og endte med at true mat.

 

3. runde
IM 1
Inden runden førte Jakob Vang Glud og Daniel Semcesen med hver 1½ point, og Glud fortsatte det gode spil i sit hvide parti mod Thorbjørn Bromann. Et stærkt angreb med to tårne på sjette række og “tykke Bertha” på den lange diagonal h1-a8 afgjorde sagen.

 

vang glud_sondex2014

IM Jakob Vang Glud fører den øverste gruppe (foto: thv)

I partiet Carlstedt-Semcesen forsøgte Carlstedt sig med tårndobling i den halvåbne g-linje, men valgte i sidste instans remisen ved trækgentagelse efter 29. træk.

 

Dermed kunne Nikolaj Mikkelsen melde sig ind i topkampen med sin sejr med hvid over Rasmus Skytte. Ingen af spillerne fik rokeret, men Nikolaj fik sin konge i sikkerhed og kunne sætte angreb ind der førte til mat i træk 31.

 

Vi skal lige se partiet:

IM 2
Kompromisløsheden der har karakteriseret gruppen, fortsatte i tredje runde med sejre til Kassa Korley med sort over Jens Ove Fries Nielsen. Jens Ove Fries Nielsen gik ellers hårdt efter Kassa Korleys konge, men havde overset et stærkt løbertræk fra sort som vinder en kvalitet og får hvids angreb til at strande.

 

kassa korley_sondex2014

FM Kassa Korley i spidsen for IM 2 sammen med IM Attila Gergacz  (foto: thv)
 

Jwan Bakr, ligeledes med sort, rejste sig efter nederlaget i foregående runde og slog Jasmin Bejtovic, der havde nogen god lørdag. Nede med en bonde og i en tabt stilling opgav svenskeren i træk 31.

Inden runden delte Attila Gergacz førstepladsen med Kassa Korley, og sejren i anden runde har åbenbart givet selvtillid da Attila spillede sit hidtil bedste parti mod Igor Teplyi. Han vandt en bonde og konverterede slutspillet med bønder og dronning til et sikkert point.

 

Lars Peter Hansen

 

Stillingerne i alle grupper: www.skakklubbenspringeren.dk/turneringer/resultat-arkiv-2011/sondex-cup-2014

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding

Resterende program:
Søndag den 4. maj kl. 10.00 – 15.00 og 16.00 – 21.00

 

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk