Delt sejr i Chess House

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Efter ni runder på ni dage er den første GM-turnering i Århus i 11 år netop afsluttet. DM og GM Davor Palo fra Skanderborg gik ubesejret igennem turneringen og scorde 6½ point ligesom spanske IM Jose Cuenca Jimenez, der kun spillede en enkelt remis, tabte to og vandt 6 partier. Samtidig scorede Jimenez sin første GM-norm.

Mads Boe skriver om sidste runde:

Chess House GM turnering – Runderapport runde 9:
Danmarksmester Davor Palo delte turneringssejren i Chess House GM turnering sammen med IM Jimenez med scoren 6½ af 9. Davor gik ubesejret gennem turneringen, og spillede overbevisende skak undervejs. Sidste rundes parti mod Jens Ove blev aldrig rigtigt spændende. Jens Ove ofrede en bonde for angreb, men det blev aldrig farligt. Efter træk 20 endte det ud i slutspil med 2 bønder mere til Davor.

 

dvaor 2014
GM Davor Palo – delt turneringssejr (foto: Gert Medom Photo)

IM Rasmus Skytte havde brug for en sejr i sidste runde mod IM Mads Andersen for at lave sin første indtegning til stormestertitlen. Det blev et meget langt parti, hvor Rasmus stod klart bedst hele vejen. Det endte ud i et slutspil med 2 bønder og springer mod løber, som man skulle mene var vundet. Det er dog ikke helt let, og da Rasmus var i tidsnød fandt han ikke gevinsten. Rasmus har dog spillet en fremragende turnering med spil på stormesterniveau, og har i alle partierne spillet kompromisløst på gevinst, og en score på 2 point over forventet er stadig utroligt flot. På fredag i denne uge går turen til den store turnering i Capelle, hvor der bliver ny chance for at lave en GM-norm.

IM Jimenez fra Spanien, kaldt ”Pepe” i hans danske klub Aarhus/Skolerne, fik sin første GM norm og delt turneringssejr efter en lynsejr med sort over IM Trent. I spansk fik Jimenez hurtigt et batteri i diagonalen a8-g2 mod den hvide konge. Lxf7 må have været den afgørende fejl, men stillingen var svær efter Sxe4.

 

im jemirez_febr_2014
IM Jose Cuenca Jimenez – scorede sin første GM-norm (foto: thv)

GM Maksimenko og GM Brynell, der begge har haft en skuffende turnering med samlet minusscore, spillede remis i en kendt variant i Slavisk.

Også det sidste parti mellem IM Eggleston og IM Pedersen endte remis. Eggleston kom bedst ud af åbningen, men tabte så en kvalitet for en bonde. Der var dog kompensation i form af en stærk springer, så Nicolai valgte en trækgentagelse.

Slutstillingen:
1. IM Jose Cuenca Jimenez (2481), Spanien, 6½ point
1. GM Davor Palo (2550), Danmark, 6½ point
3. IM Rasmus Skytte (2416), Danmark, 6 point
4. IM Lawrence Trent (2424), England, 5 point
5. GM Andrei Maksimenko (2548), Ukraine, 4½ point
6. IM Mads Andersen (2504), Danmark, 4 point
6. IM Nicolai V. Pedersen (2390), Danmark, 4 point
8. IM David Eggleston (2423), England, 3 point
8. GM Stellan Brynell (2470), Sverige, 3 point
8. IM Jens Ove Fries Nielsen (2416), Danmark, 2½ point

Link til turneringen, hvor alle partier kan gennemspilles: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/widthoutchat.htm

 

Chess House: www.chesshouse.dk