Ungdomselitetræning i Chess House

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den århusianske skakcafe lægger i weekenden rammer til en stærk juniortræningssamling hvor GM Curt Hansen og IM Klaus Berg underviser Danmarks største talenter. Ungdomslandstræner Mads Boe fortæller:

I denne weekend arrangeres der i Chess House i Aarhus elitetræning for vores største ungdomstalenter i Danmark. Deltagerne er delt ind i to grupper:

 

Gruppe A:
Rasmus Thøgersen, Skive Skakklub
Jesper Søndergaard Thybo, Skive Skakklub
Martin Percivaldi, Hillerød
Mikkel Manosri Jacobsen, BMS

 

curt chesshouse

Curt Hansen underviser i gruppe A (foto: Mads Boe)


Gruppe B:
Toby Dreisler, SK1968
Bjarke Hautop Kristensen, Sorø Skakklub
Filip Boe Olsen, Viby Skakklub
Jonas Bjerre, Skanderborg
Nicolai Kistrup, BMS

 

klaus berg_ch

Klaus Berg underviser i gruppe B (foto: Mads Boe)

Det har været en stor glæde for mig, at GM Curt Hansen har takket ja til at undervise de unge mennesker hele weekenden. Curt har ikke været turneringsmæssigt aktiv i en del år, men følger stadig med i skakken, og absolut også i hvordan det går med talentmassen i Danmark. Som tidligere Junior Europamester og Verdensmester ved Curt, hvad der kræves for at komme til tops. Så det bliver en meget spændende weekend for de unge talenter!

 

Den anden træner er IM Klaus Berg, som er en meget erfaren, ankerkendt og kompetent træner, og som nogle af spillerne kender rigtigt godt i forvejen fra deres faste 4 timers undervisning med udgangspunkt i Jussupows undervisningsbøger i Chess House hver onsdag.

 

Programmet er ret hårdt med 17 timers intensiv undervisning fordelt over de 3 dage i weekenden. Temaet i undervisningen er for begges vedkommende temaet fra Bent Larsens “Find mestertrækket”, hvor de unge scorer point alt efter hvor dygtige de er til at regne varianterne ud i de partier der bliver vist. Begge trænere tager udgangspunkt i egne partier.

 

Lørdag aften er der dog blevet tid til “frikvarter”, hvor der er arrangeret fællesspisning og hygge.

 

Jeg har planlagt 3 træningssamlinger mere af denne type her i 2014.

 

Mads Boe