Tæt løb ved Senior VM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Tirsdag eftermiddag kl. 16.00 vil det igen være muligt at følge flere af de danske spillere ved Senior VM i Kroatien live. Verdensmester Jens Kristiansen og FM Jørn Sloth ligger lige efter de førende og kan med en sejr i dag melde sig ind i topstriden.

 

Seniorchef Bent Sørensen skriver fra Rijeka:

Efter 6 runder tegner det til et spændende opløb. 7 spillere ligger på 5 points. Vor verdensmester Jens Kristiansen har med 3 sejre i de sidste runder lagt sig i baghjul ½ point efter førerfeltet. Dermed har han stadig chance for at genvinde mesterskabet. Han mangler dog endnu at vise VM format. Han har kun mødt svagere spillere. Jørn Sloth er også kun ½ point efter førerfeltet efter en sikker sejr i dag.

Ind til 6. runde havde seniordanmarksmesteren Jens Hartung Nielsen den bedste score af danskerne. Her måtte han dog erkende, at træerne vokser ikke ind i himlen, da han blev udsat for et voldsomt offerangreb.

Jørgen Jørgensen er med 4 points den 3. bedst placerede dansker. Han har spillet godt og måtte i dag nøjes med remis mod GM Cebalo trods merbonde i et tårnslutspil.

 

jorgen jorgensen

FM Jørgen Jørgensen spillede remis med GM Cebalo (foto: thv)

I førerfeltet gør den 80-årige Vasiukov et stærkt indtryk. Han var i 60’erne og 70’erne en af verdens allerstærkeste. Hans resultater mod Larsen vil vi helst forbigå, da han faktisk har en score på 4-0 i deres indbyrdes opgør. Det vil dog være noget af en sensation, hvis en 80-årig kan vinde VM på ny.

Bent Sørensen

Resterende program:
7. runde tirsdag den 19. november kl. 16.00
8. runde onsdag den 20. november kl. 16.00
9. runde torsdag den 21. november kl. 16.00
10. runde fredag den 22. november kl. 16.00
11. runde lørdag den 23. november kl. 15.00

Hjemmeside: worldsenior2013.rijekachess.com/