Senior VM i gang

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Senior VM i Kroatian føres efter de første tre runder af ni spillere med maksimumpoint, heriblandt GM Anatoly Vaisser, Frankrig, GM Evgeni Vasiukov , Rusland og GM Viktor Kupreichik, Hviderusland.

 

Der deltager 212 spillere i den åbne række, men hidtil har der været danskere med i alle live-sendinger, så følg med igen fredag kl. 16.00.

Seniorchef Bent Sørensen har sendt disse ord fra Rijeka, Kroatien:

Vi har nu spillet 3 runder. Vi startede med en stemningsfuld åbningsceremoni med operasangere og politiske talere. Jeg hæftede mig ved regionsrådets kvindelige repræsentant, der fremhævede, at skak både er en sport og en kunstart. Hun udtrykte, at vi skakspillere skal være taknemmelige over, at vi behersker den kunstart. Med den udtalelse kunne hun hverve mange stemmer til regionsvalget på tirsdag, hvis hun var opstillet. Men det er hun ikke i Danmark.

 

Ved velkomsten blev de tidligere seniorverdensmestre budt særligt velkommen. Vi danskere rankede ryggen, da den regerende verdensmester blev særligt fremhævet. Desværre kræver det en vis optimisme at tro på, at Jens Kristiansen kan genvinde mesterskabet. Han har kun scoret 1,5 af 3.

 

Vore bedste er Jørn Sloth, Jørgen Jørgensen og Jens Hartung Nielsen med 2,5 af 3. Desværre mødes Jørgen og Jens i 4. runde. Jørgen er særlig udsat med danske modstandere. I 1. runde mødte han den tidligere DSU formand Steen Juul Mortensen.

 

karason sloth

Askell O. Karason, Island og FM Jørn Sloth spiller begge med i Senior VM (foto: thv)

 

Bent Sørensen havde i 3. runde en kort gæstevisit på 1. bord mod Vaisser, seniorverdensmester i 2010. I en god stilling omkring træk 20 lavede han en overseelse, der ikke stod til at redde.

 

Spilleforholdene er klart forbedrede i forhold til for to år siden, da vi også spillede her. Så vi 13 danske spillere befinder os godt her.

 

Bent Sørensen

 

Resterende program:
4. runde fredag den 15. november kl. 16.00
5. runde lørdag den 16. november kl. 15.00
6. runde mandag den 18. november kl. 16.00
7. runde tirsdag den 19. november kl. 16.00
8. runde onsdag den 20. november kl. 16.00
9. runde torsdag den 21. november kl. 16.00
10. runde fredag den 22. november kl. 16.00
11. runde lørdag den 23. november kl. 15.00

 

Hjemmeside: worldsenior2013.rijekachess.com/