Ungdoms EM 7. runde

Mads Andersen ligger på en delt 4. plads i U-14 ved EM i Italien med scoren 5½/7. I dag kl. 15.00 skal han møde russeren Anton Siagodnik. Følg partiet live på turneringens hjemmeside. Med en sejr i dag spiller Mads Andersen med om medaljerne i sidste runde.

Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
Runde 7
7. runde gav os et sølle point. Gennem turneringen har drengene generelt været gode til at ramme rigtigt med deres åbningsforberedelser, men i dag var 2 af dem ude af forberedelsen i træk 1.

Jakob (Billedet tv) fik spillet sin Aljechin og var glad da det via trækomstilling blev til den Franske åbning. Stillingen blev dog meget lukket og det var svært for Jakob at gøre fremskridt. Modstanderen forsøgte lidt halvhjertet at spille på gevinst, men var så alligevel tilfreds med remis, i en stilling hvor han står en smule bedre. En halv er et fint resultat og i dag spiller Jakob med de hvide brikker.

Kristians modstander spillede 1. Sf3, som han ellers ikke plejer at gøre, det en Meraner hvor Kristian var blevet snydt lidt. I midtspillet fik Kristian mulighed for lige spil, men desværre fik modstanderen spillet en bonde frem til f6 og Kristian kom i en dræbende træktvang selvom han har tre officerer tilbage. Kristian har i dag de hvide mod en lavere rated, indtil videre har det betydet et point til Kristian, det gør det også i dag!

Mads havde de hvide mod den lynhurtigt spillende spanier på bræt 1. I forberedelsen så vi at han spiller alt, så det var umuligt at forudsige hvad der ville komme. Og ganske rigtigt spillede han Sf6 i stedet for fx sicilianere eller caro-kann som han ellers har spillet mest. Mads spillede Le2 et træk for tidligt og sort får næsten udlignet. Dog så det mægtigt ud for spanieren med to løbere mod Mads’ to springere. Mads spillede meget præcist og fik med sit ekstra terræn en lille fordel. Det var dog meget lige og det blev til sidst et slutspil med 2 bønder hver og så en løber til spanieren og en springer til Mads, og det blev remis. Et fint resultat og Mads har i dag de sorte mod en Hviderusser på 1900-noget. Vi satser på en sejr til Mads, så han kan spille for medalje i sidste runde. Hviderusseren har dog også 5½ point, ligesom Mads, så han kan helt sikkert spille. Partiet kan følges live fra kl. 15.

Mads er ikke den eneste skandinav der blander sig i toppen. I piger under 18 er svenske Inna Agrest i delt føring med 6/7, og en præstation på den gode side af en WIM-norm.

I 8. runde er vi på papiret favoritter på alle brætter. Sidst vi var det gav det 3 point, så det satser vi på igen i dag.

Mads Andersen skriver om turneringen på Skanderborg Skakklubs hjemmeside: www.skanderborgskakklub.dk

Hjemmeside med live-dækning: www.euroyouth2009.com