Tre spillere med maksimum i Køge

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Efter de første tre runder af NM 2013/XtraCon Grand Masters 2013 er de tre højstseede de eneste spillere tilbage med maksimumpoint. I 4. runde torsdag aften kl. 18.00 mødes Eduardas Rozentalis (hvid) og Peter Heine Nielsen i topopgøret.

 

rozentalis

GM Eduardas Rozentalis repræsenterer Køge i holdturneringen (foto: thv)

 

Arrangørerne viser, ud over live-dækning af partierne, også live-videokommentering og live video af de øverste brætter. Niels Jørgen Fries Nielsen og Erik Carlsen har de første par dage været veloplagte kommentatorer og det kan varmt anbefales at følge med. Live-kommenteringen går typisk i gang en halv times tid efter rundestart.

Den tredje spiller med 3 point, GM Yuri Solodovnichenko, møder med sort en af turneringens overraskelser, FM Kassa Korley fra USA. Korley slog i anden runde GM Henrik Danielsen og er på jagt efter en titelnorm. Læsere af www.skak.dk vil måske huske Kassa Korley fra Horsens Lang Weekend, hvor han også gjorde en god figur og førte efter de første fire runder. Amerikanerens mor er født i Ghana, hans far er fra Danmark og i denne sæson bor han i København og spiller for ØBRO.

 

kassa korley_juli2013
FM Kassa Korley – amerikaner med danske rødder (foto: thv)


Også 13-årige Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS har været en positiv overraskelse. I 3 runde spillede han remis med svenske GM Ralf Åkesson (2465), tidligere samme dag var det også blevet til remis mod Peter Heine Nielsen i simultan. I 4. runde venter så IM Vladimir Prosviriakov (2300) fra USA.

Turneringens resterende program:
4. runde torsdag den 17. oktober kl. 18.00
5. runde fredag den 18. oktober kl. 10.00
6. runde fredag den 18. oktober kl. 18.00
7. runde lørdag den 19. oktober kl. 10.00
8. runde lørdag den 19. oktober kl. 18.00
9. runde søndag den 20. oktober kl. 10.00

Spillested: Asgård Skole, Norsvej 2, 4600 Køge

Hjemmeside: www.skakturnering.dk/turnering/onm2013/hjemmeside/index.asp