XTRACON GRAND MASTER 2013

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den næste store skakbegivenhed i Danmark er XTRACON GRAND MASTER 2013/Nordisk Skak Mesterskab i Køge i efterårsferien. Turneringen er en del af Køge Kyst Skak Festival, der bl.a. også indeholder SKAK & SKATE for ungdommen samt hurtigskakturneringen ”Ole Jakobsens Mindeturnering” søndag den 13. oktober.

GM Peter Heine Nielsen spiller ikke med i turneringen, men er tilknyttet som kommentator, golfspiller, simultan og blindspiller.

Vi har modtaget følgende pressemeddelelse fra arrangørerne:

XTRACON GRAND MASTER 2013 og Nordisk Skak Mesterskab afvikles i efterårsferien. Blandt de stærkeste er gengangere fra forårets internationale skakturnering Admiral Niels Juel Cup.

Efterårsferiens turnering afvikles samme sted som i foråret i Teatersalen på Asgård Skole.

De 4 stærkeste spillere GM Eduardas Rozentalis, Litauen, GM Yuri Solodovnichenko, Ukraine, og russerne GM Evgeny Gleizerov, GM Mikhail Ulibin var alle med i forårets stærke turnering og synes turneringerne i Køge er spændende at være med i. Ja GM Eduardas Rozentarlis har indmeldt sig i Køge Skakklub, så det må være den milde brise fra Køge Bugt, der tiltrækker.

Blandt de unge deltagere har vi Martin Percivaldi fra Hillerød, som lige nu spiller med ved ungdoms EM i Montenegro www.budva2013.org


Foruden den internationale XTRACON GRAND MASTER byder Køge på andre attraktive skakarrangementer. Den 13. oktober afholdes hurtigskakturneringen Ole Jakobsens Mindeturnering 2013 til ære for Køge Skakklubs IM Ole Jakobsen, der pga. sygdom desværre døde alt for tidligt. Turneringen er en årlig begivenhed, hvor alle der er til hurtigskak skal være så hjertelig velkommen.

Ungdommen er i særlig fokus ved Nordisk Mesterskab i Køge. I forbindelse med dette mesterskab blev ideen om en weekendlejr i Nordisk regi støbt, og trods de Nordiske Forbunds manglende interesse er det lykkedes at skabe deltagelse fra svenske og danske klubber.

Kontakt til Køges venskabsbyer har skabt en god dialog til klubberne. Specielt skal vores kontakt til Dandana, Letland fremhæves, idet vi her har skabt en mulighed for udvekslingsbesøg, som vil blive udviklet i 2014. Med besøg i juli 2014 og returbesøg i efterårsferien 2014, hvor Køge Kyst Skak Festival bliver afviklet.

Efterårsferien byder også på skak for skoleungdommen. Så i samarbejde med Køge Skakskole, Køge Kyst, Køge Billedskole og Tapperiet er alle skolebørn i Køge Kommune inviteret til SKAK & SKATE i den Gule Hal på Køge Havn.

Invitationerne er sendt ud til alle skoler i kommunen og specielt ved arrangementet, der har SKAK som tema, er, at billedskolen giver børnene lejlighed til at forme deres egne skakbrikker, så de får ”sit eget skakspil” med hjem.

Dette event afsluttes onsdag den 16. oktober med besøg af verdens stærkeste skakspiller Magnus Carlsens sekundantr, der giver nogle gode fiduser til motivation for Køge Skak Skoles potentielle elever.

Køge Skak Skole, som etableres med henblik på talentudvikling, vil i samarbejde med de 4 etablerede skoleskakklubber og andre skoler – også uden for kommunen – være omdrejningspunktet for skoleskakaktiviteter i lokalområdet.

Køge Kyst Skak Festival
Køge Kyst Skak Festival som består af ovennævnte 4 aktiviteter.

Som bidrag til Markedsføring får festivalen besøg af GM Peter Heine Nielsen, som topper Dansk Skaks Styrkeliste. Peter Heine Nielsen er sekundant for verdensetteren Magnus Carlsen fra Norge, som 6. – 26. november 2013 i Chennai, Indien i en VM match udfordrer verdensmesteren, inderen Viswanathan Anand. (I denne match er Peter Heine dog ikke sekundant for Carlsen, men forholder sig neutral. red.)

 

peter heine_juli2013
GM Peter Heine Nielsen (foto: thv)

Peter Heine Nielsens program er
Onsdag den 16. oktober kl. 13:00: Spille simultan i Gule Hal mode Køges skolebørn

Torsdag den 17. oktober kl. 16:00: Spille blindskak mod hovedsponsor i XTRACON GRAND MASTER

Fredag den 18. oktober kl. 08:30: Deltage i pressemøde og derefter spille golf på Køge Golfbane med udvalgte spillere fra Køge Golfklub og skakarrangørerne

.
Kl. 18:00 Live Kommentering af 6. runde af XTRACON GRAND MASTER (kan ses på www.skakturnering.dk.)

Lørdag den 19. oktober:
Kl. 18:00 Live Kommentering af 8. runde af XTRACON GRAND MASTER (kan ses på www.skakturnering.dk.)

Søndag den 20. oktober
Kl. 10:00 Live Kommentering af 9. runde af XTRACON GRAND MASTER (kan ses på www.skakturnering.dk.)

 

Turneringens hjemmeside: http://www.skakturnering.dk/turnering/onm2013/hjemmeside/index.asp