Ungdoms EM 8. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ungdoms EM i Montenegro nærmer sig sin afslutning. Vi bringer her referatet fra 8. runde.

 

Af Peter Ramsdal

EM i skak, Budva, runde 8

På en gennemført regnvejrsdag i Budva var der heller ikke megen opmuntring at hente ved brættet i begyndelsen af dagen for de danske deltagere. 3 nederlag på stribe var udbyttet efter, at Jonas Bjerre i U-12, Bjarke Vangsgaard i U-16 og Thea Nikolajsen i U-18 var færdige med deres kampe.

 

Første mand nede var Jonas Bjerre, som mødte en modstander fra Bosnien-Hercegovina. Jonas spillede Taimanov med sort og kom til at lave en positionel fejl og blev presset tilbage på brættet og endte med at tabe en kvalitet og matchen.

Næste mand nede var Bjarke Vangsgaard, som spillede skandinavisk mod en albaner, som har udviklet sig til lidt af en danskerdræber idet han også vandt over Jesper Thybo i første runde. I øvrigt de to eneste point albaneren har vundet!

Endelig måtte Thea Nikolajsen ned mod mod en stærk bulgarer, som spillede London-systemet, og Thea kom hurtigt i uføre og ned med en bonde, og derefter faldt Theas forsvar fra hinanden.

Dagens første tegn på opklaring sørgede Ellen Fredericia for i U-12 med et halvt point. Et meget lige parti, hvor Ellen kom ud i Nimzo-indisk og kunne have taget en bonde i åbningen, men afstod. Alligevel fik Ellen en lille fordel i slutspillet, men ikke nok til det hele point.

Jens Ramsdal tabte i U-18 til en stærk schweizer på 2340. Jens kom næstbedst ud i en spansk åbning, hvor Jens ikke kendte varianten, og kom til at stå dårligt. Jens ofrede en kvalitet og forsøgte at spille på de sorte felter, men modstanderen afværgede planen og tog pointet.

Filip Boe Olsen fik remis i U-10 med hvid mod en armener på 1750. Filip giver centrum væk i åbningen, hvilket giver modstanderen en lille fordel. Derefter meget lige spil måske endda en lille fordel til Filip, men efter 41 træk tilbød Filip remis og dermed dagens andet halve point til danskerne.

Mikkel Ramsdal vandt i U-14 mod en russer efter at have vundet en officer for en bonde i åbningen, hvilket dog åbnede op for et farligt angreb på Mikkels dronningefløj, men modstanderen tog brodden ud af sit eget angreb ved at bytte dronninger af, og Mikkel vandt slutspillet i fin stil.

Martin Percivaldi vandt ligeledes i U-14 mod en makedoner på 1975.

 

em8runde

Hygge mellem runderne (foto: Mads Boe)


Jesper Thybo tabte i U-16 til en italiener på 2225. Jesper var hvid og kom ud i en sicilianer, hvor han kom til at stå næstbedst i midtspillet, og selv om Jesper fik lidt modspil var det ikke nok til at få noget med fra kampen.

Lasse Ramsdal fortsatte striben af gode resultater i U-12 med en sejr over en hviderusser på 1872. Lasse fik et rigtig stærkt centrum i åbningen, hvorefter han overså et computertræk, men stod stadig bedst. Modstanderen ofrede en officer for to bønder for at få modspil, men Lasse kørte en sikker sejr hjem, og har nu 5 ud af 8 point.

Ellen Kakulidis tabte i U-16 mod Jedrocha fra Polen. Ellens modstander spillede kongeindisk angreb og Ellen havde en lidt for omstændelig plan, og brugte desuden for meget tid og kom i tidnød og endte med at tabe matchen.

Freja Vangsgaard i U-16 var sidste danske deltager ude af spillelokalet tirsdag. Freja spillede remis mod Verhoeff fra Holland, efter slavisk dronningegambit, hvor Freja fik en god løber mod springer, men ikke fandt den sandsynlige gevinstmulighed.

 

Udenfor sportshallen i Budva silede regnen nede hele dagen. Heldigvis klarede det op i spillelokalet efter de indledende tabte partier, så dagen blev en blanding af regn og sol med 4.5 point ud af 12 til de danske deltagere.

 

Peter Ramsdal


Hjemmeside med live-dækning: www.budva2013.org