Agdestein vandt i Oslo

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

GM Simen Agdestein vandt Oslo Chess International 2013 med 7 af 9 og ½ points forspring til GM Evgeny Postny og GM Andrei Istratescu. Sidstnævnte slog i sidste runde IM Mads Andersen, så der ikke blev nogen dansk GM-norm i denne omgang. Mads Andersen kan dog kigge tilbage på en vellykket turnering med en 8. plads og sætte 13 Elo-point ind på kontoen til ny personlig rekord, 2489. Mads stillede op til turneringen med 2479, men tabte 3 point i First Saturday i Budapest i september.

 

mads andersen_maj2013_525

IM Mads Andersen – ny rating 2489 (foto: thv)

IM Rasmus Svane scorede 5 af 9 og vandt 12 ratingpoint. IM Benjamin Bok fra Holland scorede en GM-norm, det er den 18-årige hollænders anden norm til titlen.

GM Simen Agdestein er i gang med et bemærkelsesværdidigt comeback til topskak. Selv udtaler han til norske Nettavisen , at han regner med at skulle spille 100 partier inden han er oppe på fordums styrke. Indtil nu har han spillet 30 partier og udover førstepladsen i Oslo, vandt Agdestein også XV Obert Internacional Sant Martí 2013 i Barcelona i juli måned.

Hjemmeside: www.bergensjakk.no/oslointernational/index.htm