Ungdoms EM 2. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra Ungdoms EM i Montenegro har vi fået tilsendt referat fra turneringens 2. runde. I dag er det en af de medrejsende forældre, der står for beretningen.

Af Tavs Bjerre
Ungdoms EM 2. runde
Øsende regn hele dagen, og ingen har selvfølgelig taget regntøj, gummistøvler eller paraply med. Efter en virkelig kaotisk frokost hvor ca. 1500 mennesker skal fodres af på en restaurant på et par timer – det kræver virkelig sin mand at få kæmpet sig frem til tallerken og bestik og derefter få mad på tallerkenen og så undgå at det ryger af igen i trængslen! – gik det i fuld fart gennem regnen til spillestedet.

I U10 mødte Filip Boe Olsen en ungarer der ganske vist ikke havde så meget i rating, men som spillede godt. Filip fik et slutspil med seks bønder mod to bønder og springer. Det var nok vundet, men træt efter over fem timers spil fandt Filip ikke det rigtige, og partiet endte remis.

Jonas Bjerre mødte i U12 en franskmand med over 2000. Jonas havde hvid i en lukket sicilianer og fandt de rigtige træk, men ofrede senere ukorrekt en bonde uden at få det forventede angreb hvorefter modstanderen kørte sejren meget sikkert hjem. I samme gruppe fik Lasse efter en lidt dårlig åbning efterhånden fordel p.g.a. modstanderens dårlige Lc8. Lasse fandt imidlertid ikke den rigtige plan, og efter træk 40 enedes spillerne om remis.

I U14 spillede Martin Percivaldi hvid i Slavisk. Under en slagudveksling i et kompliceret midtspil overså han et afgørende træk, og i stedet fik modstanderen et farligt angreb som han dog heldigvis ikke spillede optimalt. Det endte med remis i et slutspil med D+T+S+1 bonde mod D+T+5 bønder. Mikkel Ramsdal lod sig forvirre af modstanderens lidt uortodokse åbningsspil, fik flyttet lidt for meget rundt med dronningen og blev straffet.

Jesper Thybo spillede sort i en grünfelder. Jesper spillede aktivt og fik angreb med uligefarvede løbere. Angrebet blev omsat i et slutspil med et par fribønder der kørte lige i mål.

Bjarke Vangsgard spillede med sort Skandinavisk mod en bulgarer med næsten 2000 og udlignede uden de store problemer. Det ligefarvede slutspil var dødt remis.

Jens Ramsdals modstander var så usportslig at spolere Jens’ forberedelser ved at afvige fra sit sædvanlige 1. e4. I stedet blev det en Benonistruktur hvor Jens manglede den sortfeltede løber og derfor havde meget svært ved at finde modspil og tabte.

I P12 vandt Ellen Fredericia over en polak.

Ellen Kakulidis i P16 fik en rigtig fin stilling med sort i fransk, men tillod modstanderen et taktisk trick, og så var det hurtigt slut. Freja Vangsgaard spillede som brormand sin elskede skandinaver. Hun vandt en bonde og senere partiet i sikker stil.

 

freja em2013
Freja Vangsgaard med hvid i første runde (foto: Ruggero Percivaldi)

I P18 tabte Thea Nicolajsen til en højtratet russer.

 

Tavs Bjerre

 

Hjemmesiden med live-dækning: www.budva2013.org