Carlsen vandt Sinquefield Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Magnus Carlsen fik cementeret sin position som verdensranglistens nummer et ved at vinde Sinquefield Cup i Saint Louis. Magnus Carlsen slog Gata Kamsky 2 – 0, spillede 1 – 1 med Nakamura og slog Aronian 1½ – ½.

 

kamsky carlsen

Kamsky – Carlsen (foto: www.uschesschamps.com)

Carlsen sætter nu igen ratingrekord og står til 2870 på live-ratinglisten. På næste liste vil Carlsen efter alt at dømme også være den eneste spiller over 2800 i rating, da Aronian står til at tabe 18 point og dermed må overlade andenpladsen til Vladimir Kramnik. 

 

Slutstillingen:
1. Magnus Carlsen, Norge (2862), 4½ point
2. Hikaru Nakamura, USA (2772), 3½ point
3. Levon Aronian, Armenien (2813), 2½ point
4. Gata Kamsky, USA (2741), 1½ point

Turneringen var Magnus Carlsens sidste turnering inden VM-matchen mod Anand, der starter den 6. november. Matchen spilles over 12 partier med 7 indlagte fridage. Betænkningstiden er her 2 timer til 40 træk, så en time til de næste 20 træk og så 15 minutter til resten. Fra træk 61 tillægges 30 sekunder pr. træk. Spillestedet er hotel Hyatt Regency i Chennai, Indien. Magnus Carlsen har nu 95 ratingpoint mere end Anand; men også væsentlig mindre matcherfaring på det niveau, så Carlsen må være favorit, men næppe storfavorit.

 

Hjemmeside: www.uschesschamps.com/sinquefield-cup