Skanderborg vandt XtraCon-Skakligaen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med et overbevisende 5½ – 2½ sejr over Brønshøj i sidste runde vandt Team Nordea Skanderborg klubbens første danske holdmesterskab. Samtidig kronede IM Mads Andersen mesterskabet ved at score sin anden GM-norm. Kravet var en sejr over Brønshøjs GM Tiger Hillarp-Persson i sidste runde og efter 42 træk måtte den svenske stormester give op. Mads Andersen er også tilmeldt DM i påsken i Helsingør og kan her færdiggøre sin GM-titel.

 

vinder xtracon_2013

Team Nordea Skanderborg – vinder af XtraCon-Skakligaen. Fra venstre GM Davor Palo, IM Nicolai V. Pedersen, IM Steffen Pedersen, IM Klaus Berg, Jackie Andersen, FM Mads Boe, holdleder Allan Erik Schmidt Andersen, IM Jens Kjeldsen og IM Mads Andersen (foto: thv)

 

mads andersen_gm_norm2
IM Mads Andersen – mangler nu kun én norm til stormestertitlen (foto: thv)

 

FM Igor Teplyi, Nordre og Tobias Valentin Rostgaard, BMS, scorede begge en IM-norm. Det var Rostgaards første, mens Igor Teplyi nu kun mangler én norm til IM-titlen. Den kan han måske også score ved DM i Helsingør. Tilmeldingsfristen i Landsholdsklassen udløber i morgen den 11. marts, og det er ratingtallene efter XtraCon-Skakligaen, der vil være gældende for kvalifikationen.

 

Søndagens resultater – klik på en kamp for at gennemspille partierne:
Brønshøj – Team Nordea Skanderborg 2½ – 5½
Århus/Skolerne – SK1968 5½ – 2½
ØBRO – BMS Skak 5 – 3
Nordkalotten – K41 3½ – 4½
Jetsmark – Nordre 4½ – 3½

 

Slutstillingen:
1. Team Nordea Skanderborg, 44 brætpoint, 12 mp
2. Århus/Skolerne, 42½ brætpoint, 13 mp
3. Jetsmark, 39½ brætpoint, 11 mp

4. Brønshøj, 39 brætpoint, 13 mp
5. Nordkalotten, 37½ brætpoint, 10 mp
6. K41, 33½ brætpoint, 8 mp
7. SK1968, 33½ brætpoint, 6 mp
8. Nordre, 31 brætpoint, 4 mp

9. BMS Skak, 30 brætpoint, 8 mp
10. ØBRO, 29½ brætpoint, 5 mp

 

Turneringens hjemmeside med slutstillinger, enkeltresultater, partier, statistik og meget mere: www.divisionsskak.dk