Allsvenskan og Bundesligaen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der var mange danske spillere i aktion i weekendens runder i vores to nabolande. I Tyskland spillede fire danskere på samme flotte spillested i Solingen. Selvom Rasmus Svane er registreret i FIDE under tyske flag, er hans modersmål dansk, så i denne sammenhæng tillader vi at tælle det unge talent med som dansker. Ikke mindst for at kunne bringe følgende parti, hvor Rasmus Svane for Hamburg vinder over den engelske stormester Gawain Jones (2641), der spiller for Solingen, ligesom Mads Andersen.

 

 

svane jones_feb2013
Rasmus Svane – Gawain Jones (foto: Ivan Andersen)


Samlet vandt Solingen dog kampen 5½ – 2½ mod Hamburg, der måtte undvære GM Sune Berg Hansen, der spillede en holdkamp i Grækenland i weekenden.  Mads Andersen spillede to solide remiser for Solingen, der kun ligger 1 point efter de forsvarende mestre fra Baden-Banden, der er ubesejrede indtil nu.

 

David Bekker-Jensen fik sæsondebut for Norderstedt, men klubben fik kun fire remiser i weekendens seksten partier, så der ser slemt ud for oprykkerklubben, der nok kun får en kort visit i den bedste række. Hverken David eller Simon Bekker-Jensen fik point i weekenden.
 

david bekker_jensen_feb2013
David Bekker-Jensen – GM Ralf Appel.  (foto: Ivan Andersen)

 

Danmarks bedste spiller, Peter Heine Nielsen, havde valgt at spille for sin svenske klub, SK Rockaden Stockholm, i weekenden. Det blev til 2½ af 3 for danskeren, og Stockholm er et godt bud på en svensk mester. Især efter at stærke SK Team Viking blev slået 5½ – 2½.

 

Realistisk er der dog fire hold, der kan løbe med titlen, herunder Lunds ASK, der har IM Andreas Skytte Hagen som fast mand.

 

IM Jens Ove Fries Nielsen, der var startet med 3 af 3 for Burgsvik Alva SK, havde en skidt weekend med tre tabte partier. Burgsvik vandt dog en vigtig bundkamp mod Umeå og ser ud til at kunne redde endnu en sæson i Allsvenskan.

 

Resultater i Bundesligaen: http://bundesliga.liveschach.net/

 

Resultater i Allsvenskan: http://www.schack.se/Allsv/