Kort nyt uge 10

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Børn fra Amager Skakskole fik sig en stor oplevelse, da de den 1. marts mødte den legendariske russiske stormester Garri Kasparov ved et sponsorarrangement for kvindelandsholdet i skak. Det var børnenes træner Marie Frank-Nielsen, som havde skaffet børnene adgang til arrangementet.

 

 

Den 13. verdensmester i selskab med børn fra Amager Skakskole. Foto: Sven Løntoft

 

Foto: Sven Løntoft


Capelle la Grande sluttede lørdag i Dunkerque, og resultaterne for kvindelandsholdets spillere og landstræneren blev efter de 9 runder følgende:

Esmat Guindy – 6 point
Peter Thorsbro – 5½ point
Maria Vasova – 5 point
Oksana Kryger – 5 point
Ellen Kakulidis – 5 point
Thomine Stolberg Rohr – 4½ point
Maria Frank-Nielsen – 4½ point

 

 

Danske kvinder i kamp i Dunkerque. Fra venstre Thomine Stolberg Rohr, Ellen Kakulidis og Oksana Kryger. Foto: Kvindelandsholdet på Facebook 

På Facebooksiden Kvindelandsholdet i skak virker det ikke til, at man var helt tilfredse med resultaterne. Man skriver nemlig: “hvad udadtil tabes skal indad vindes. Frit fortolket må det betyde, at det rating vi tabte i Cappelle, vinder vi tilbage i Danmark!” 

 

På Island spilles Reykjavik Open frem til onsdag den 14. marts, og her er der seks danske spillere med i turneringen. Efter 7. runde har danskerne generelt klaret sig lidt under middel:

Lars Laustsen – 4 point (elo -10,4)
FM Mikkel Manosri Jacobsen – 4 point (elo +13)
Michael Marshall – 3 point (elo -1,6)
Lars Wisler – 3 point (elo – 19,2)
Ib Lynæs Hansen – 3½ point (elo -12,2)
Søren Grymer Hansen 1½ point (elo -61)

 

Link til de danske resultater: HER

 

Turneringen føres af GM Adhiban og GM Rapport med 6 point. Sidstnævnte slog i runde 5 GM Hamitevici (2512) med sort hvor åbningstrækket var 1.a3,h6…….!

 

Bundesligaen spillede dobbeltrunde i den forgangne weekend, og her tabte det førende hold SG Solingen overraskende til SV Hochenheim med 5-3. GM Mads Andersen var i kamp for SG Solingen begge dage, og scorede 1½ af 2. Mads har hidtil spillet 6 kampe og vundet tre partier og spillet tre partier remis.  Baden Baden, med GM Peter Heine Nielsen på holdet, og Solingen, har nu lige mange matchpoint, og kun 1½ brætpoint skiller de to hold inden den afgørende trippelrunde den 29. april til den 1. maj. Ved ligestilling i matchpoint skal der spilles omkamp om mesterskabet. 

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www.schachbundesliga.de/