Senior mod Junior

Lørdag spilles der Senior mod Junior turnering i Randers og København.

Begge steder vises partierne live på internettet.

Dansk Skoleskak skriver om arrangementet:

Projektet Generationer i Spil (GIS) arrangere aktiviteter mellem seniorer og skoleelever med det formål, at skabe inkluderende fællesskaber på tværs af generationer. Projektet afsluttes d. 31. december 2012 og her mod enden er en dyst på tværs af generationer oplagt. Den friske ungdom mod den ældre erfaring i kamp på de 64 felter.
Turneringen er arrangeret af Dansk Skoleskak i samarbejde med Dansk Skak Union, Københans Skak Union. og Randers Skakklub.
Tid og sted
Turneringen foregår lørdag d. 15. december fra kl. 10:00 – 16:00 i Randers og København.
Spillested i Købehavn: N. Zahles Gymnasieskole (den nye kantine på toppen af bygningen), Nørre Voldgade 5, 1358 København K
Spillested i Randers: Parkcaféen, Flyvervej 5, 8930 Randers NØ
Holdene og resultater
De 2 hold består af henholdsvis 7 juniorer (1.- 10. klasse) og 7 seniorer (ca. 60+) fra både Randers og København.
Se resultater og hold for Randers her.
Se resultater og hold for København her.
Partierne vises live med kommentering
Partierne fra Randers og København vil blive vist live på nettet og kan følges her.
Kasper Jerwiarz står for livedækningen i København og Poul Jacobsen i Randers.
Der vil være livekommentering i form af chattroll med bl.a. Mads Hansen, Kristoffer Dyrgaard og Mads Boe. Det kan være at verdensmester i seniorskak Jens Kristiansen vil kigge ind og komme med et par kommentarer undervejs.
Pointsytem og betænkningstid
Der spilles efter Cup systemet, så en sejre giver 3 point, uafgjort 1 point og tab 0 point. Det gælder som hold om at score flest point tilsammen. Der spilles så én juniorer møder alle seniorerne og det samme gælder for den enkelte seniorer imod juniorerne, så derfor spilles der 7 runder med en betænkningstid på 15 min. + 5 sek. pr. træk.
Præmier
Der vil være pokaler samt medaljer til alle spillere, der kæmper om guld og sølv. Derudover vil der være præmier til det bedste parti for hver runde og her får både vinder og taber af partiet en præmie. Til sidst kåres det bedste parti fra alle runder, der udløser en større præmie. Det er de tre kommentatorer, Mads Hansen, Kristoffer Dyrgaard og Mads Boe, som afgører rundernes bedste partier i både Randers og København. Præmierne er fra Skakshoppen.dk..
Om Generationer i spil
Seniorer kender og respekterer skakspillet som betydningsfuld bærer af klassiske opdragende værdier, og mens mange seniorer i dag mødes til et spil skak, har skoleelever landet over taget skoleskak til sig og spiller både i og efter skoletiden. For eleverne kan skoleskak hjælpe med at ”få mere ro på livet” og styrke koncentrationen mens seniorer kan bruge skakspillet til at holde hovedet i gang.
Se mere om projektet på www.skoleskak.dk/gis eller kontakt Nikolai Skousen på tlf.: 2242 0200 eller nikolai@skoleskak.dk.
Generationer i spil er pt. støttet af Social- og Integrationsministeriet.