Træningssamlinger for elitespillere 2013

Landstræner GM Jacob Aagaard har nu fastlagt datoerne for de næste fem træningssamlinger for eliten.

Datoerne er som følger:

2. weekend i februar (8. -10. feb.)
3. weekend i april (19. -21. april)
4. weekend i maj (24. -26. maj)
3. weekend i august (16. -18. august)
3. weekend i september (13.- 15. september)

Den næste samling den 8. – 10. februar bliver i København. Stedet offentliggøres så snart, der er en aftale på plads.

En af de øvrige samlinger vil blive holdt i Århus, hvilken besluttes senere.

Det er meningen at der kommer en sjette træningssamling i 2013. Desuden overvejer Jacob Aagaard at få en udenlandsk træner i aktion i en af samlingerne, men har endnu ikke besluttet hvilken.


Landstræner Jacob Aagaard (foto: thv)

Jacob Aagaard har tidligere beskrevet betingelserne for at være med:

Formålet med træningen er at hjælpe de spillere, der repræsenterer Danmark internationalt på eliteniveau med at forbedre deres spil. Af den årsag vil træningen først og fremmest være rettet imod unge spillere, men alle danske spillere med et Elo over 2300 er velkomne.

Tilmelding sker på e-mail til jacob@qualitychess.co.uk

Der er et loft på 25 deltagere. Der gives præference til spillere over 2400 i rating og spillere på vej frem. Tidlig tilmelding garanterer ikke deltagelse, men giver selvfølgelig en bedre chance.

Fordi Dansk Skak Union mangler en guldrandet sponsor er træningen desværre ikke gratis for alle. Jeg håber at dem, der har lyst til at være med, vil finde de følgende priser rimelige.

Træningen er gratis for: Stormestre over 2500 (eller som var på landsholdet ved seneste EM/OL), IM’ere der har scoret en GM-norm inden for de sidste 12 måneder, IM’ere der har opnået titlen for mindre end 12 måneder siden og spillere der har scoret en IM-norm indenfor de sidste 6 måneder. (Belønning af fremgang er det generelle princip for prisstrukturen).

Priserne for alle andre er:
GM’ere: 200 kroner
IM’ere: 400 kroner
IM’ere der rejser fra Jylland 200 kroner
Spillere over 2300: 500 kroner
Spillere over 2300 der rejser fra Jylland: 250 kroner

Man behøver ikke at komme alle dage hvis man ikke kan, jeg bliver ikke fornærmet.
Der er mange forskellige holdninger og metoder til at træne skak. Jeg mener ikke at min metode er bedst og at andres er dårlig. Men til de træningssamlinger jeg organiserer, er det for at bruge mine metoder. Derfor beder jeg venligst om ikke at diskutere værdien af dem under undervisningen. Jeg håber og går ud fra at de fleste vil få meget ud af træningen, mens dem der ikke bryder sig om den eller finder den værdiløs kan få refunderet deres betaling som tak for ikke at forstyrre undervisningen.

Der forbeholdes ret til at bede deltagere om at holde mund eller forlade træningen, skulle det vise sig nødvendigt. Hvis nogen bortvises får de refunderet deres betaling, men kan blive nægtet adgang til fremtidige træningssamlinger.

Deltagelse i træningssamlingerne vil give en lille fordel når det kommer til at sætte styrkelisten.

Der vil komme mindst en træningssamling i Aarhus i løbet af det næste år, men da landsholdet er 80 % fra Østdanmark, vil de fleste samlinger blive i København.

Jacob Aagaard