U-VM runde 7

Runde syv var ikke gunstig for de danske spillere. Kun Mads Andersen er over 50 %, men der resterer endnu fire runder.

Juniorlandstræneren skriver fra Slovenien.

Af Mads Boe
7. runde
Runde 7 blev desværre en dårlig runde for de danske vikinger. Alle vores spillere i den rigtige ende af tabellen tabte, hvilket betyder at vi efter 7 runder kun har én spiller med over 50%. Det er Mads Andersen i U18 med 4½ af 7. Der var ellers mange lange partier, og det var kun Filip Boe Olsen der var færdig inden de første 3 timers spilletid. Desværre trak vi ikke de længste strå, og specielt Mads Andersen var meget uheldig, da han havde en klar gevinststilling mod en inder på 2438, men desværre med taktiske komplikationer som Mads ikke kunne gennemskue. Mads kan stadig nå en top 10 placering, men det var et meget ærgerligt nederlag. Bjørn Møller Ochsner tabte desværre også i en sicilianer, hvor han forsømte udvikling, og gav modstanderen mulighed for at spille Sd5, som ikke kunne slås med bonden på e6. Efter dette var Bjørns stilling reelt tabt, selvom han kæmpede godt. 

Emma Le Besq var dages heltinde i U16, da hun vandt et flot parti mod en russer i Siciliansk med sort, hvor modstanderen spillede 3.Lb5. Emma fik en lovende stilling i de varianter vi havde kigget på, og affærdigede let det kongeangreb som modstanderen forsøgte. Det endte ud i et slutspil med 2 løbere + tårn til Emma mod 2 tårne, som Emma selvfølgelig vandt meget sikkert. Også Mads-Holger kom på tavlen i et kompliceret parti mod en spiller på 2100 fra Tjekkiet. 

I U14 valgte Jesper en tvivlsom variant i Tarrasch, og kom hurtigt til at stå dårligt. Heldigvis spillede modstanderen nogle svage træk, som tillod Jesper at komme tilbage i kampen igen. Da stillingen næsten var udlignet, dummede Jesper sig, og tabte en bonde, hvorefter stillingen i slutspil med tårn + officer ikke kunne reddes. 


Fridagen blev bl.a. brugt i poolen (foto: Mads Boe)

I U12 spillede Bjarke Kristensen Skandinavisk mod en angrebslysten modstander, der forsøgte sig med en opstilling med Sg-e2 og fremstød med f4. Bjarke spillede fint, men overså at hvid på et tidspunkt kunne gennemføre f5, hvorefter partiet var kritisk, da han heller ikke kunne rokere. Få træk efter satte Bjarke desværre en brik i slag. 

I U10 vandt Filip Boe Olsen et hurtigt parti. han vandt en bonde i midtspillet, men modstanderen fik med aktive tårne modspil på vej ind i slutspillet. heldigvis for Filip gav modstanderen en officer, hvorefter han gav op. Thomas Thybo spillede vores forberedelse med hvid i Skandinavisk og fik en lovende stilling. Desværre kom han i midtspillet til at regne forkert, hvilket kostede en meget vigtig bonde. herefter havde modstanderen klar fordel, og omsatte partiet sikkert til gevinst.

Jonas Bjerre i U8 spillede remis i et langt omskifteligt parti, hvor begge spillere havde gevinststilling undervejs. Så remis var et retfærdigt resultat. 

Mads Boe

Resterende program:
Torsdag d. 15. november kl. 15.00: 8. runde
Fredag d.16. november kl. 15.00: 9. runde
Lørdag d. 17. november kl. 15.00: 10. runde
Søndag d. 18. november kl. 10.00: 11. runde

Hjemmeside: http://www.wycc2012.com/
Live: http://www.wycc2012.com/liveg.html