Jens Kristiansen fører i Aalborg

Inden sidste runde er IM Jens Kristiansen et helt point foran en forfølgerkvartet med Jens Kølbæk, Bo Jacobsen, Christian Hess og Håkan Åkvist.

Først herefter kommer koryfæer som GM Fridrik Olafsson og GM Wolfgang Uhlmann.


GM Fridrik Olafsson (foto: thv)


GM Wolfgang Uhlmann (foto: thv)


IM Jens Krisitiansen (foto: thv)


6. runde lørdag startede med et fællesfoto af alle deltagere og arrangører (foto: thv)

Billedet i stort format kan ses her – vær tålmodig, det fylder ca. 3 mb.

Spillestedet er Aalborg Katedralskole, hvor Bent Larsen selv gik i gymnasiet. Larsen har med andre kendte elever fra skolen bidraget til et jubilæumsskrift. Bogen ligger fremme på spillestedet, og det er spændende at læse Larsens ord i den sammenhæng også.

En norsk deltager har medbragt en stabel fotokopier af en artikel af Bent Larsen i et norsk skakblad, hvor Larsen som 46-årig fortæller om sin første internationale sejr som 16-årig i Trondheim i Norge.

Larsen får også en hilsen med i de spillede partier. Jørgen Jørgensen og Jørn Sloth spillede en hurtig remis lørdag. ”Det ville Larsen ikke have gjort.” sagde Sloth, og forsatte ”Men mit 9.-, Se6 er en hilsen til Larsen, der har spillet trækket mindst 20 gange på topplan.”

Hele turneringen er kendetegnet af en positiv og hyggelig stemning. Deltagere og tilskuere hygger sig i kantinen, der bl.a. byder på velsmagende laksesandwich og tarteletter til yderst rimelige priser.

Sidste runde spilles søndag kl. 11.00.

Spillested: Aalborg Katedralskole, Sankt Jørgens Gade 5, Aalborg.

Betænkningstiden er 90 min. til 40 træk, derefter 30 min. til resten med en tillægstid på 30 sek. pr. træk fra start.

Hjemmeside: larsen.skakteam.dk
Livedækning: larsen.skakteam.dk/live/