Igor Teplyi vandt i Odense

Odensemester 2012 blev FM Igor Teplyi med 3½ af 5. Delt nummer to blev IM Attila Gergacz og FM Martin Matthiesen med 3 point.

Vi har modtaget det sidste referat fra arranagørerne.

Af Kristoffer Dyrgaard
Odensemester 2012 blev FM Igor Teplyi efter en afsindig spændende afslutning. Inden sidste runde førte IM Attila Gergacz og FM Martin Matthiesen med hver 3 point, hvorefter Igor fulgte med 2½ point. Med en sejr i opgøret mod Martin og senere nederlag til Gergacz sikrede Igor sig sin tredje Odensemesterskabstitel!
Andenpladsen blev delt af netop Martin Matthiesen og Attila Gergacz. 


FM Igor Teplyi – Odensemester 2012(foto: Frem)
 
Mester 2 blev direkte duel mellem Tobias Rostgaard og Lars René Andersen i sidste runde. Tobias havde overhånden med maksimumscore inden mødet, mens Lars gik ind til runden med ét point færre. Med afsluttende sejr i det indbyrdes opgør sikrede Lars sig en deling af førstepladsen.
 
Mester 3 blev vundet i fællesskab af Johnny Holler Johansen, Frem, og Brian Nielsen, Odysseus, der begge scorede 3/4 (der var desværre en oversidder i gruppen).
 
I Basis 1 lignede Jens Ramsdal, Åbyhøj, længe en samlet vinder, men afslutningen kunne ikke stå mål med de indledende tre gevinster. Dermed blev Basis 1 derimod vundet af Michael Madsen med 4 point, mens Jens Ramsdal og Martin Becker delte andenpladsen med 3 hver point.
 
I Basis 2 formåede den førende spiller derimod at holde til mål, idet Tobias Ilsøe Jensen, Frem, med 4 indledende sejre allerede var sikret sejren i gruppen. Endnu en sejr i sidste runde bragte Tobias mere end 100 ratingpoint mere og er nu at finde på 1878 – kun 16 år gammel! Andenpræmien blev delt mellem Ib Lynæs Hansen, Tårnet, og Sophus Mechlenburg Møller, Frem, med hver 3 point.
 
Basis 3 holdt spændingen helt til sidste runde, idet de to førende spillere Erik Hansen og Svend Veise (begge 3/4 inden sidste runde) mødtes i en ægte finale. Finalen bibragte dog ikke videre information om styrkeforholdet og remis og en delt gruppesejr blev konklusionen.
 
Basis 4 fandt en fortjent vinder i Emma Le Besq med 4½ af 5 mulige foran Filip Boe, Mehrad Ameli og Mikkel Jacobsen, der alle scorede 2½.


Emma Le Besq – sikker vinder af basis 4 (foto: Frem)
 
Basis 5 fandt ligeledes en fortjent og sikker vinder i Morten Thor Rasmussen med scoren 5/5. Morten vandt dermed omkring 180 ratingpoint! Andenpladsen blev tredelt, da Morten Jannik, Odense; Bo Sørensen, Ejby, og Jacob Christensen, Frem alle endte på 2½ point.
 
Basis 6 var overraskende nok præget af mange remiser og gruppen nåede undervejs hele to optrædener på Live. Gruppen blev vundet på deling mellem Kristen Bjørn Christensen og Erling Bech Andersen – begge scorede 3½ point.
 
Frem Skakklub takker for denne gang! Deltagerne skal have stor tak for at have bibragt en god stemning over hele weekend og en masse kampskak gjorde det seværdigt for alle – også på nettet, hvor alle grupper havde mulighed for at komme på live ved at vinde internetbrugernes interesse. Dermed også tak til publikum på stedet og på nettet for at have vist stor interesse for arrangementet, som blot øger Frem Skakklubs motivation for at gentage succesen næste år. Vi håber, at vi ses i 2013!

Kristoffer Dyrgaard

Hjemmeside: www.frem-skakklub.dk