Danmark nummer fire ved NATO-Mesterskaberne

I en meget tæt afslutning måtte det danske hold nøjes med fjerdepladsen efter Tyskland, Polen og Frankrig ved NATO-mesterskaberne i Brest i Frankrig.

Fra holdleder Finn Stuhr har vi modtaget følgende beretning:

Nato Mesterskaberne i skak 2012 er afsluttet. De franske værter havde gjort et stort arbejde for at alle 80 spillere og officials skulle føles sig hjemme i ugen der er gået.

560 partier blev gennem spillet og der blev kæmpet for alle 12 nationer på hver sit hold.


Det danske hold (foto: nn)

Det danske hold bestod af Finn Pedersen, Alexander Rosenkilde, Rene Oskjær Nielsen, Jan Mose Nielsen, Stefan Hansen og Gert Aagaard. Et stærkt dansk hold der var blandt favoritterne til medaljer. Holdet viste denne favoritværdighed gennem alle runder, hvor der blev kæmpet så sveden drev for at holde afstand til forfølgerne. Holdet lå hele tiden på tredje pladsen og lå inden sidste runde på en 4 plads, kun ½ point fra de tre øverst placeret. Dette skulle også blive slutplaceringen, selvom alle kæmpede for at hive et point mere hjem, således også Alexander der mod Fabrice Wanties, BEL måtte strække det hvide flag til overgivelse efter næsten 5 timers intens fight. Wanties, blev den individuelle turneringsvinder på det resultat og sendte Danmark på 4. pladsen. En sejr til Alexander havde givet Danmark holdsejren. Det var så tæt og spændende at alt kunne ske, så alle kan være tilfredse med den individuelle indsats og holdlederen er fuldt ud tilfreds

Resultatet
1.    Tyskland     19,0  point
2.    Polen     19,0  point
3.    Frankrig    19,0  point
4.    Danmark    18,5  point

De danske resultater
Finn Pedersen    5,0
Alexander Rosenkilde    5,0
Henrik Lindholt Nielsen    5,0 NATO
Rene O. Nielsen    4,0
Gert Aagard        4,0
Jan Mose Nielsen    3,5
Rico Adolfsen    2,5
Finn Stuhr        2,5 Holdleder

Flere resultater kan ses på www.natochess.com

Finn Stuhr, Holdleder