Usædvanlig juniortræningssamling i Århus

Lørdag den 22. september var Peter Heine Nielsens lejlighed i Århus rammen om en juniortræningssamling for IM Mads Andersen fra Skanderborg og Rasmus Svane fra Tyskland.

Rasmus Svane og hans danske familie bor i Lübeck. Derfor repræsenterer han Tyskland internationalt, selvom modersmålet er dansk. I Tyskland trænes Rasmus Svane bl.a. af stormester Jan Gustafsson, der i 2010 var holdleder for det danske OL-hold Khanty-Mansyisk.
 

Rasmus Svane (foto: Gert Medom)

Alle fotos i denne artikel er venligt stillet til rådighed af Gert Medom Photo.

Redaktionen har spurgt Peter Heine Nielsen om baggrunden for træningssamlingen: ”Rasmus Svanes forældre og Jan Gustafsson spurgte mig, om en træningssession var en mulighed. Jeg foreslog, at vi inkluderede Mads Andersen. Både Gustafsson og jeg er af den opfattelse, at det er godt at spillere bliver inspireret flere steder fra.”

Red: ”Når du nu træner sådanne to unge talenter, kigger du så på deres styrker og svagheder inden træningssessionen?”

Peter Heine Nielsen: ”Man har naturligvis en opfattelse af de enkelte spillere, men ellers er det mere noget man danner sig undervejs. Der er i lige så høj grad tale om, at vi snakker om skak, end decideret træning. Vi så partier fra topturneringer og diskuterede opgaver. ”
 

Peter Heine Nielsen, Mads Andersen og Rasmus Svane (foto: Gert Medom)

Red: ”Hvad er dit indtryk af de to unge spillere?

Peter Heine Nielsen: ”I en dansk målestok er der oplagt tale om meget talentfulde spillere, som naturligvis bliver stormestre og kommer på landsholdet.”

Red: ”Er denne slags sessioner noget, du har afholdt før, og kommer der flere fremover?”

Peter Heine Nielsen: ”Jeg har afholdt lignende med svenske og norske juniorer. Men det er første gang med danskere.  Forhåbentligt laver vi noget tilsvarende igen, hvis de har lyst.”

Mads Andersen stiller igen i denne sæson op for Solingen i den tyske Bundesliga, mens Rasmus Svane er skiftet fra Lübeck til Hamburg, hvor også GM Sune Berg Hansen er på styrkelisten.
 

Mads Andersen (foto: Gert Medom)

Mads Andersens Solingen vandt bronze sidste år, og Mads kan i den kommende sæson løbe ind i sin træningskammerat fra Århus, Rasmus Svane, når Hamburg og Solingen mødes den 2. februar 2013. Peter Heine Nielsen stiller igen op for de forsvarende mestre fra Baden-Baden, der har Anand, Magnus Carlsen og Aronian på de tre øverste pladser på styrkelisten.

Bundesligaen: www.schachbundesliga.de