El Salvador – Danmark 2 – 2

I kvinderækken ved OL i Istanbul vandt Rusland foran Kina og Ukraine. Danmark blev nummer 63 efter uafjort mod El Salvador i sidste runde.

Vi har modtaget en afsluttende rapport fra kvindelandstræneren.

Af Thorbjørn Bromann

11. runde: Dominans gav kun uafgjort
El Salvador – Danmark 2 – 2
1. WIM Lorena Marisela Zepeda Cortes (2139) – WIM Oksana Vovk (2159) 1 – 0
2. WCM Ingrid Lizeth Sanchez Oliva (1992) – WFM Esmat Guindy (2132) 1 – 0
3. WFM Gabriela Maria Avelar Bonilla (1939) – Louise Fredricia (2091) 0 – 1
4. Alcira Guadalupe Garcia Mendez (1782) – Carina Jørgensen (2012) 0 – 1

Sidste runde til OL er naturligvis altid meget vigtig ift. slutplaceringen. Der er enorm forskel på sejr og tab. I sidste runde kunne vi med en sejr blive bedste nordiske land. Det blev desværre kun til en uafgjort match og dermed en samlet placering lidt under vores seedning.

Det var ellers ikke manglende dominans på de 4 brætter, som manglede for os. Vi så ikke fodboldlandskampen mod Tjekkiet i går, men har kunnet læse os frem til, at Danmark dominerede kampen og havde masser af chancer, men desværre måtte nøjes med uafgjort. Lidt det samme var desværre kendetegnende for kvindeholdet, der på forhånd var favoritter mod holdet fra El Salvador.

Louise spillede de sorte brikker på bræt 3 og kom fint fra åbningen. Omkring træk 18 fik Louise rigtig fat og derefter tromlede hun bare modstanderen over. Et lækkert parti af Louise, at slutte OL af på.

Carina kom fornuftigt fra åbningen og stod lidt bedre, men ellers var det nogenlunde lige et godt stykke tid. Hun blev dog ved med at presse på og i slutspillet spillede Carina stærkt, mens modstanderen ikke var i stand til at forsvare det. Et fint parti og en rimelig sikker sejr af Carina, der har vist effektivitet mod de lavere rangerede spillere i hele turneringen.

Esmat spillede stærkt i første del af dagens parti og opnåede klar fordel. Dog var det lidt kompliceret og efterfølgende fik modstanderen lov til, at ofre sig til modangreb. Muligvis var der kun evigskak i det, men det var klart Esmat, som var under pres. Modstanderens dronning dominerede efterhånden det hele sammen med nogle tilstødende bønder og så var det slut. Surt for Esmat, der har opnået mange lovende stillinger, men dog ikke kunnet køre dem alle helt i mål denne gang.

Tilbage sad Oksana på 1. brættet, der også var kommet ok fra åbningen. Senere vandt hun smart en kvalitet for en bonde, men modstanderen havde dog kompensation. Alligevel var det Oksana, der afveg et par trækgentagelser. Det var 3. gang i denne turnering, at Oksana afveg trækgentagelser. Det skal hun åbenbart ikke gøre for hun har tabt alle disse 3 partier. Efter at Oksana havde været ovenpå eller mindst haft en lige stilling lavede hun i dag en stor fejl kort efter tidskontrollen og så gik det kun den forkerte vej. Oksana spillede et fantastisk OL i 2010, men denne gang har der manglet det sidste.


Oksana Vovk (foto: Thorbjørn Bromann)

Dermed blev det altså kun til uafgjort 2-2 mod El Salvador. Det var vi naturligvis ikke tilfredse med, men sådan går det nogle gange. Vi er heller ikke helt tilfredse med det samlede udbytte i turneringen. Samlet set er det især på de to øverste brætter, at vi har tabt elo, men det er til gengæld også her, at vi har smidt flest point væk i forhold til lovende stillinger. På de to nederste brætter har vi vundet elo og leveret stabile præstationer.

I aften gælder det afslutningsceremonien og så er der hjemrejse i morgen eftermiddag. I et af de kommende numre af Skakbladet vil der være en større artikel med partier og beretninger fra kvindernes OL-turnering.

Thorbjørn Bromann

Dagens partier kan gennemspilles her.

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com