Trinidad & Tobago – Danmark 0 – 4

Femte runde af OL blev en god dansk dag med storsejre til begge danske hold.

Herunder ses Lars Schandorffs referat fra det danske hold i den åbne rækkes sejr. Vi bringer senere en rapport fra kvindeholdest 3 – 1 sejr over Brasilien.

Af Lars Schandorff
Tilbage på 50%
Trinidad & Tobago –  Danmark 0 – 4
FM Ryan Harper – GM Sune Berg Hansen (2577) 0 – 1
Marcus Joseph – GM Jacob Aagaard (2517) 0 – 1
FM Mario Merritt – GM Allan Stig Rasmussen (2496) 0 – 1
Ravishen Singh – IM Jakob Vang Glud (2498) 0 – 1

Danmark vandt sikkert 4-0 over Trinidad i femte runde af OL i Istanbul. Dermed har vi 5 matchpoint efter 5 kampe. Forhåbentlig er det startskuddet til en god finish. Allerede tidligere på dagen, da jeg stod i kø til den efterhånden noget ensformige frokostbuffet, sagde vores græske coach Nikos, at han troede, det danske hold ville være flyvende i resten af turneringen. Sandt er det, at vi er rigtig godt forberedte og har en masse spillelyst på holdet. Problemet indtil nu har været de horrible overseelser. Kan vi få luget ud i dem, ser det pludselig interessant ud.


Det danske hold fra kampen mod Skotland (foto: Lars Henrik Bech Hansen)

Jeg sad selv over i dag og legede lidt skakturist i spillesalen. Der er ca. 200 lande i verden, og her er der omkring 160, hvilket i sig selv er imponerende. Bare at gå rundt i sådan et miljø er fascinerende i sig selv. Det er simpelthen en slags miniature udgave af alle verdens folkeslag samlet i en hal. Et mere internationalt skue i sportens verden finder man vel nærmest kun ved det rigtige OL, men der er der til gengæld stor forskel på de forskellige landes delegationer. Her er der lige mange af hver, næsten som en Noahs Ark over menneskeracen.

Da jeg kom ind i spillesalen var det i øvrigt svært at finde mine holdkammerater. Vi sad plantet godt nede i det Carsten Høi i sin tid døbte ”Den sorte Firkant”. Jeg så starten af kampen live, og det så meget normalt ud. Tilbage på hotellet tjekkede jeg partierne på nettet. Da stod Sune allerede tykt til gevinst, Aagaard havde fået en god kombination ind i åbningen, og Glud havde lige fanget sin modstanders dronning. Den eneste, der fik noget, der lignede et parti, var Allan Stig.

Glud – Singh. Hvid trækker og vinder:


Jakob Vang Glud spillede 31. Sc1! med dronningefangst og senere hele pointet.

Lars Schandorff

Hjemmeside: www.chessolympiadistanbul.com