EU-mesterskaberne 6. runde

 

Danmark har seks spillere med ved EU-mesterskaber i  Mureck i Østrig: Oscar Koch-Müller, Nicolai Kistrup, Lasse Ramsdal, Viktor Koch-Müller, Mikkel Ramsdal og Matthias Kejlstrup Simonsen.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.

EU-mesterskaberne 6. runde
Oscar i U8 fik sin forberedelse ind mod en skotsk pige. Det resulterede i at modstanderens dronning stod i slag et par træk. Det opdagede Oscar imidlertid ikke, og han spillede videre som intet var hændt. Han fik ikke dronningen i denne omgang, men spillede fint efterfølgende og vandt derefter overbevisende. Lidt mere anvendt tid pr. træk er nok at foretrække.

I U10 spillede Nicolai en kongeindisk opstilling, som vi havde forberedt og kom til at stå bedst efter åbningen. Han fik ikke spillet helt præcist og resten af partiet var ret lige. I den stilling, hvor de tog remis, havde Nicolai nok en lille fordel, men ok med remis.

Lasse i U12 fik også sin forberedelse ind, som træneren dog ikke var helt overbevist om var god. Men spillerne vælger jo selv, og Lasse insisterede. Det hele gik godt, da Lasse bare udspillede sin modstander. Victor tabte en dronning i åbningen, da han brugte for lidt tid, og derefter var der ikke så meget at gøre.


Mikkel Ramsdal til venstre og Lasse til højre (foto: Heidi Kistrup)

Mikkel i U14 fik også sin forberedelse ind mod en stærk skotte på 1840. Han kom til at stå rigtig fint, men valgte en forkert plan i midtspillet. I stedet for et lovende angreb blev brikkerne byttet af, så de havnede i et tårnslutspil, som var skidt for Mikkel. Modstanderen kørte derefter pointet sikkert hjem. Mathias fulgte også sin forberedelse og lokkede derved sin modstander over i en anden åbning end ventet. Han spillede dog lidt for aggressivt i midtspillet, og angrebet slog aldrig igennem. I stedet blev især han dronningefløj og centrum helt pakket ned. De havnede også i et tårnslutspil, hvor Mathias var en bonde nede. Det var svært, og det lykkedes heller ikke Mathias at holde det.

Status her to tredjedele inde i turneringen er følgende: Oscar har 2/6, Nicolai 2½/6, Victor 1/6, Lasse 2½/6, Mikkel 1½/6 og Mathias 2½/6.

Eleverne fik revanche i dag i fodbold, hvor de vandt 20-14 over et ellers stærkt spillende lederhold. Børnene er blevet gode til at spille sammen – andet er der vist ikke at sige – så Barcelonaafleveringerne sad lige i skabet. Især imponeret Mikkel med et flot mål scoret fra midtbanen som blev loppet over alle, også målmanden. Ifølge Lasse, så var der så lidt modstand i lederne i dag (hvilket naturligvis ingen gang på jord har), at han var nødt til at lave en konkurrence med Mikkel internt på holdet om, hvem der kunne score flest mål. Det var vist en konkurrence, som Mikkel vandt.

Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges via www.jugendschach.at.

Andreas Wiwe