EU-mesterskaberne 2. runde

Matthias Kejlstrup Simonsen har maksimum efter de to første runder ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe

Af Andreas Wiwe
EU-mesterskaberne 2. runde
Efter en lidt sløv start var drengene i dag klar til kamp. Der blev forberedt på livet løs i formiddags, hvor de mindste også fik lært at analysere med computer. Det kræver lidt flere træningssessioner før rutinen helt er der, men den kommer.


Coputeranalyser (foto: Heidi Kistrup)

I U8 havde Oscar sort og døjer lidt med manglende åbninger. Det har vi repareret på de første dage, og nu skulle det testes. Ideerne og trækkene begynder at sidde der, men da modstanderen i partiet lavede en trækomstilling gik det helt galt, og Oscar måtte ned.

Nicolai i U10 spillede et rigtig fint parti i italiensk (hvilket vi også havde kigget på i forberedelserne) og vandt uden de helt store problemer. Dejligt med et point til danskerne.

I U12 fik Victor også en forberedelse ind, men blev også snydt af en lille trækomstilling omkring træk 10. Victor spillede egentlig fint nok et stykke, men så røg der en officer, og så var det ret svært. Øv. Lasse havde mulighed for et trick i åbningen i accelereret drage, som vandt en bonde, men missede det. Han kom til at stå fint, men skulle nok have angrebet lidt, og med det momentum ville han have haft rigtig gode chancer. I stedet begyndte han at forsvare sig for passivt, og det medførte at partiet forløb på modstanderens præmisser. Lasse havde en remischance til sidst, hvis han havde slået en bonde med dronningen og tvunget dronningafbytning frem for at slå med tårnet. I stedet endte han i et svært slutspil med en bonde mindre, og han tabte kort efter.

Mikkel i U14 mødte en mærkelig åbning. 1. e4 – e5, 2. Sf3 – d5?! Mikkel kom fint fra åbningen og havde i lang tid en bonde mere. Han kæmpede for at få den frem på brættet, men undervejs missede han nærmest en mat i bunden, og partiet sluttede derfor med en brat opvågning. Også stort øv. Dagens sidste mand var Matthias, som mødte en +2000-mand fra Tjekkiet. Matthias kom bedst ud af åbningen, men valgte en forkert plan, hvorefter tjekken nok kom til at stå bedst. Matthias kæmpede fint og kom også til at stå bedst i og med, at han havde en garderet fribonde. Til gengæld havde modstanderen en stærk springer, hvorfor han satsede på et kongeangreb. Tjekken ofrede endda en officer i angrebet, og havde han fulgt det til dørs, så havde Matthias tabt i flot angrebsstil. Heldigvis spillede tjekken upræcist, og gevinsten kunne omsættes til en evigskak. Dette var dog ikke nok for tjekken, som spillede benhårdt på gevinst, hvilket medførte at Matthias overtog styringen af partiet og pludselig stod med en officer mere efter afbytningerne, og tjekken måtte opgive.

Status er, at Matthias har 2/2 i U14 og ligger altså med helt i toppen. Nicolai har et enkelt point i U10, mens de andre danskere først kommer på tavlen i morgen (håber vi)!


Haveanalyser (foto: Heidi Kistrup)

Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges via www.jugendschach.at.

Andreas Wiwe