Nicolai V. Pedersen fører Sondex Cup efter 3. runde

IM Nicolai V. Pedersen har 2½ point. IM Thorbjørn Bromann og IM Daniel Semecsen deler andenpladsen med 2 point. De to sidste runder spilles søndag kl. 10.00 og 16.00.

Vi har modtaget nedenstående rapport.

Af Lars Peter Hansen
Sondex Cup, 2. runde
Anden runde af Sondex Cup var for øverste gruppes vedkommende præget af kamp. Andreas Skytte Hagen angreb hårdt med sort mod Klaus Berg. I analyserummet var holdningen at han stod bedst og vi fandt en række matsætninger ved upræcist forsvar fra hvid. Men Klaus Berg overlevede stormvejret og kunne gå ind i slutspillet med en tårn, løber og to bønder mod tårn og fem bønder. En del af bønderne blev afviklet, og ved tårn + løber mod tårn + bonde enedes man om remis.

De to vindere fra første runde, Thorbjørn Broman og Nicolai V. Pedersen, mødtes i et tidnødsdrama, hvor Nicolai var i både potentiel og tilslut også reel tidnød, men ikke desto mindre klarede tidskontrollen med en god stilling som dog ikke kunne omsættes til mere end det halve point.
I det tredje topparti skabte svenske Daniel Semcesen flere problemer for Lev Gutman end den tyske GM kunne overleve, og det endte med en overraskende sikker gevinst til Daniel.

Dermed deler han førstepladsen med Nicolai V. Pedersen og Thorbjørn Bromann.

Mester 1 føres af IM Jonathan Carlstedt med 2 for 2 efter en ny gevinst i dag over Poul Rewitz. I tredje runde møder han Igor Teplyi, der er et ½ point efter med dagens pointdeling mod  Jens Ove Friis Nielsen. Tredje parti i Mester 1 var en hurtig remis mellem Niels Jørgen Friis Nielsen og Jesper Lauridsen.

Sondex Cup, 3. runde
Anden dag i Sondex Cup endte med dramatik både på og uden for brættet. Daniel Semcesen med hvid og Klaus Berg spillede remis i turneringens måske mest spændende parti hidtil. I en åben stilling pressede svenskeren hårdt på kongefløjen, men Klaus Berg havde også sine modchancer, og modspillet var godt nok til at hvid til slut valgte trækgentagelsen. I sit parti med hvid mod Lev Gutmann kom Nicolai V. Pedersen igen i tidnød, men en kontrovers i partiet påvirkede tydeligvis den tyske stormester i sådan grad at han endte med at tabe partiet på tid.

I det tredje parti mellem Andreas Skytte og Thorbjørn Bromann virkede det fra kommentatorrummet som om Skytte havde tilstrækkeligt initiativ til at vinde, men han måtte nøjes med den tredje pointdeling i træk.
Resultaterne betyder at Nicolai nu fører med 2½ foran Daniel Semcesen og Thorbjørn Bromann med hver 2.

I Mester 1 er afgørelsen udsat efter remis mellem Jonathan Carlstedt og Igor Teplyi i et slutspil hvor Teplyi havde to fribønder for en let officer. Familiefejden Fries Nielsen endte med pointdeling og Jesper Lauridsen vandt et angrebsparti mod Poul Rewitz. Dermed er Jonathan Carlstedt fortsat i spidsen med 2½ forfulgt af Igor Teplyi med 2.

Lars Peter Hansen

4. runde, søndag 22. april kl. 10.00 – 15.00
5. runde, søndag 22. april kl. 16.00 – 21.00

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk