Under middel

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Inden de sidste to runder ved World Mind Sports Games i Beijing er begge danske hold placeret i nederste halvdel af tabellen. Både herreholdet og dameholdet har vundet to kampe, spillet to uafgjort og tabt tre.

Efter en lovende dansk start i herrerækken med en sikker sejr over Norge og et knebent nederlag til Kina fulgte holdet op med at besejre Italien. Dermed blev det til revanche for nederlaget i lynturneringen, men siden er det gået pænt ned ad bakke. Holdet hentede blot et halvt point mod Filippinerne i 4. runde, inden det blev til uafgjort mod Australien og nederlag mod Turkmenistan. Nationer som begge burde høre til i kategorien af overkommelige modstandere. I 7. runde blev det til første gang til point mod et på papiret stærkere mandskab, da det blev til 2-2 mod Brasilien.

Allan Stig Rasmussen har på førstebrættet gjort det godt, mens alle øvrige på holdet har spillet under vanlig standard. Specielt bemærkelsesværdigt er selvfølgelig Allan Stig Rasmussens gevinst mod Wang Yue. Kineseren, der er nummer 11 i verden, er også den stærkeste spiller i turneringen.

Dameholdet lagde ud med tre knebne nederlag, men siden har holdet ikke tabt flere kampe. Den negative stime blev først vendt med en 3.5-0.5-sejr over Irak og derefter 4-0 mod Turkmenistan, inden to kampe er endt uafgjort – først mod Englang og derefter mod Norge.

Louise Fredericia har på bræt to været den største pointsluger og har imponeret med 5.5 point i de syv kampe. Også Marie Frank-Nielsen på brættet efter gør det godt med 4.5 point.

Alle resultater kan findes på www.chess-results.com

Program (skak):

08.10: Par – lynskak, 1. – 11. runde
09.10: Par – lynskak: semifinaler, finale og placeringskampe
  Par – hurtigskak: 1. – 2. runde
10.10: Par – hurtigkak: 3. – 6. runde
11.10: Par – hurtigkak: 7. – 9. runde
12.10: Par – hurtigkak: semifinaler, finale og placeringskampe
13.10: Hold – lynskak, 1. – 11. runde
14.10: Hold – lynskak: semifinaler, finale og placeringskampe
  Hold – hurtigskak: 1. – 2. runde
15.10: Par – hurtigkak: 3. – 6. runde
16.10: Par – hurtigkak: 7. – 9. runde
17.10: Par – hurtigkak: semifinaler, finale og placeringskampe

http://www.2008wmsg.org/en/