Bent Sørensen fører Senior DM

Den forsvarende mester, Bent Sørensen fra Nørresundby, fører Senior DM i Randers inden sidste runde fredag. Nummer to er overraskende Poul Erik Nielsen fra Holstebro kun ½ point efter Sørensen. Poul Erik Nielsen er kun seedet som nummer 8 af de 24 deltagere.

Til sidst i artiklen kan Bent Sørensen gevinst fra 4. runde mod Flemming Preuss gennemspilles med vinderens kommentarer.

Fra turneringsleder Michael Øe har vi modtaget nedenstående beretning.

Af Michael Øe
Bent Sørensen ligger til at genvinde mesterskabet – runderapport 5. og 6. runde
Vi skal indlede med at beklage nedbruddet på live-dækningen til 5. runde. Resultatet i toppen var, at Bent Sørensen overtog førertrøjen fra Poul Erik Nielsen ved at vinde deres indbyrdes parti. Samtidig havde Bent det held, at alle øvrige topopgør endte remis.


Bent Sørensen – Poul Erik Nielsen i 5. rundes topopgør (foto: Gert Medom Madsen)

Dagens 6. runde – som jeg håber, man fik fulgt live – blev præget af intens og hård fight på alle brætter. Mest spændende var nok topopgøret mellem Jørgen Hvenekilde og Bent Sørensen, hvor Bent snuppede en centrumsbonde med et smart springeroffer, der ikke kunne modtages. Hvenekilde viste derefter sine fighter-evner og kom stærkt igen.

Det hele endte i et slutspil, som der var almindelig enighed om, Hvenekilde burde have vundet. I 2. tidnød forsvandt dog både en mulig gevinst og derpå også det halve point. Bent Sørensen er med 5 point af 6 dermed fortsat ½ point foran, men denne gang består forfølgerfeltet på 4½ point kun af Poul Erik Nielsen. Poul Erik trak det længste strå i en meget lang dyst mod Jørgen Jørgensen, der nok havde en lille fordel længe, men til sidst endte i et lidt dårligere slutspil, som Poul Erik spillede meget overbevisende.  

I sidste runde er der 3 topopgør. Bent Sørensen har hvid mod klubkammeraten Jens Jørgen Christiansen, der skal vinde for at nå á point med Bent. Derudover har Pouelsten Grabow hvid mod Poul Erik Nielsen, mens Jørn Bach Sørensen har hvid mod Oluf Øe.

Da vi ikke har forudberegnet korrektion, vil vi bare forsigtigt sige, at DM tilfalder en af de 6 spillere, hvor Bent Sørensen og Poul Erik Nielsen må være de mest sandsynlige bud på en vinder. (Med den udmelding ved jeg godt, jeg får slag af min klubkammerat Grabow).

Følg med live i morgen kl. 11 eller kig forbi Helligåndshuset i Randers, hvor der afsluttes med en hyggelig præmieoverrækkelse med kransekage og portvin.

Michael Øe

Stillingen efter 6. runde:
1. Bent Sørensen, Nørresundby, 5 point
2. Poul Erik Nielsen, Holstebro, 4½ point
3. Jens Jørgen Christiansen, Nørresundby, 4 point
4. Jørn Bach Sørensen, Rokaden, 4 point
5. Pouelsten Holm Grabow, Randers, 4 point
6. Oluf Øe, Randers, 4 point

Spillested: Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, 8900 Randers.

Turneringens hjemmeside: www.dsu.dk/index.php?id=432

Livedækning: www.liveskak.dk/seniordm2012/index.htm