Skolernes Skakdag

Fredag den 10. februar er det Skolernes Skakdag. Dansk Skoleskak regner med at 6.500 elever på 50 udvalgte skoler vil spille skak i hjernegymnastikkens tegn.

Dansk Skoleskak fortæller i en pressemeddelelse:

“Fredag før efterårsferien er kendt som Skolernes Motionsdag, hvor landets elever trækker i løbetøjet og får nogle kilometer i benene. Med Skolernes Skakdag håber Dansk Skoleskak at gøre fredag i uge 6 (før vinterferien), kendt som en dag i hjernegymnastikkens tegn.

Til dette års Skolernes Skakdag deltager 50 skoler i Syd-, Vest- og Nordjylland, når over 6.500 elever sætter sig til skakbrættet og dyster på tanker og idéer. Dagen organiseres af Dansk Skoleskak i samarbejde med de lokale skoleskakkredse og 150 lokale lærere, der i sidste måned blev uddannet som aktivitetsledere.

Ambitionen er at fordoble deltagerantallet, så Skolernes Skakdag allerede i 2014 er en landsdækkende læringsaktivitet.

”Unge har både glæde af motion, øget koncentration og læring. En sund krop og et kvikt hoved giver de bedste forudsætninger for et liv med læring og uddannelse,” siger Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak.


Pressefoto, Dansk Skoleskak

Skolernes Skakdag inkluderer alle elever uanset kendskab til skakspillet bl.a. via det specialudviklede sociale mini-game ’actionskak’, hvor eleverne spiller sammen på hold. Dagen sluttes af med medaljer og diplomer til alle.”

Se mere på www.skolernesskakdag.dk