Peter Heine fint fra start i blindskakken

Peter Heine Nielsen kom rigtig fint fra start i blindskakken i World Mind Games og har 1½ af 2. Først spillede Peter Heine remis med tidligere verdensmester Ruslan Ponomariov, inden ham med sort slog verdensranglistens nummer 8, Sergey Karjakin, med sort.

Partierne kan gennemspilles til sidst i artiklen.

Arrangørerne oplevede tekniske vanskeligheder, så der blev kun spillet to mod planlagt tre runder onsdag. Torsdag spilles så en runde ekstra.

Peter Heine Nielsen fortæller fra Kina:
”Remis mod Ponomariov i et forholdsvist udramatisk parti. Undervejs glemte jeg at springeren var på f4, og ikke e3, hvilket kostede nogle minutter, men heldigvis intet udover det. Jeg havde vel lidt positionelt tryk, men han forsvarede sig ret enkelt, og til sidst var det nærmest mig, der måtte forsvare mig.

Mod Karjakin spillede jeg dragevarianten, og han valgte ikke sin vanlige opstilling, men indskød 10. h4, h5. Jeg brugte en del tid på 15. -, Db8 og bagefter sagde han, at det var det bedste træk. Derefter spillede han galt, 17. De2 var en fejl, og mit 17. -, e5! fulgt af b5 sikrer fordel. Pointen efter 19. Sa5, b4, er, at tager han mit tårn med 20. Sxc4, kan han efter bxc3 ikke både dække springeren på c4 og feltet b2 uden at Lb5 vinder en officer.

Han prøvede 20. Sd5, men grundlæggende vinder hvad jeg spillede, 21. -, Sd5 var vigtigt, da jeg derefter vinder materiale. Til sidst var der mange veje til Rom. Hvad jeg spillede var effektivt, dog skulle jeg lige være sikker på, at min konge ikke stod på h7.”

I morgen har Peter Heine Nielsen hvid mod Alexander Grischuk (2752) fra Rusland med start kl. 6.00 dansk tid. Vassily Ivanchuk er eneste spiller med maksimum, så Peter Heine ligger lige nu nummer to blandt de 16 deltagere. Hos kvinderne er Nana Dzagnidze eneste spiller med 2 point, her ligger Viktorija Cmilyte nummer to med 1½ point.

Hjemmeside: www.sportaccord2011.fide.com