Peter Heine slog Adams

Peter Heine Nielsen er videre til 3. runde ved World Cuppen i Khanty-Mansiysk.

Peter Heine vandt omkampen mod Michael Adams med 1½ – ½. En pæn overraskelse, da Adams pt. er nummer 18 i verden, fyrre pladser foran danskeren.

Peter Heine Nielsen fortæller fra Sibirien:

“1. parti: Jeg spillede en interessant ny ide, men Adams valgte klogt at undgå de skarpeste varianter, og han fik endda en behageligere stilling. Men over remisgrænsen var det ikke, og partiet sluttede hurtigt.

2.parti: Adams slog igen med dronningen på d4 i siciliansk. Hans angreb på kongefløjen kom hurtigere end mit på dronningefløjen, men jeg forsvarede mig fint og beholdt et vist modspil. Jeg var bange for at han skulle slå med bonden på c3, da jeg ofrede kvaliteten, og selv om jeg har modchancer, står hvid objektivt bedst. Efter han slår med dronningen, har jeg god kompensation, og 23.-, g6! var et stærkt træk, der bryder hans dominans på kongefløjen. Herefter tog jeg over og vandt min gevinststilling.

Begge partier kan gennemspilles til sidst i artiklen.

I 3. runde venter Mircea-Emilian Parligras (2636) fra Rumænien. Peter Heine har efter alt at dømme sort i det første parti. Parligras er 30 år og kvalificerede sig til World Cuppen ved EM tidligere på året.

1. parti starter lørdag kl. 11.00 dansk tid og 2. parti søndag samme tidspunkt.

World Cuppens hjemmeside: http://chess.ugrasport.com/