Henning Lau Rasmussen fører i Horsens

Efter 4 runder er Jetsmark spillere eneste med maksimum. Peter Heine Nielsen er lørdag kommentator på spillestedet.

Kan man ikke komme til Horsens, kan Peter Heine følges på webcam.

Af Eigil Straarup
Henning Lau Rasmussen fører i Horsens!
I Horsens fortsatte udskilningen i går (fredag) i ”Den Lange”, da tredje og fjerde runde løb af stablen. Feltet er så småt ved at ”sætte sig” forstået på den måde, at langt de fleste nu befinder sig i den zone af feltet, hvor de højst sandsynligt også er at finde i morgen, når turneringen er forbi.

Ét af de stærkeste karaktertræk ved årets skakturnering i Horsens er indtil nu, at jævnbyrdigheden er kolossal, og (næsten!) alle kan slå alle! Feltets fire IM’ere har således alle afgivet én eller to remiser i løbet af de fire første runder. Derfor er det nu højst overraskende Henning Lau Rasmussen, der fører Horsens Lang Weekend med 4/4 efter de fire første runder. Efter ham halser et felt af hele seks spillere, der alle har 3½/4. Det er FM Peter Nicolai Skovgaard, IM Karsten Rasmussen, IM Thorbjørn Bromann, Nicolai Brondt Pedersen, Niels Kristian Kragh og Nina Høiberg. Henning Lau Rasmussen fra Jetsmark er ”kun” rangeret som nr. 19 i turneringen, og på den baggrund er det en overraskelse, at han har givet de fire IM’ere og det øvrige felt baghjul så langt hen i årets udgave af ”Den Lange”. Men Henning har spillet ganske overbevisende undervejs, blandt andet satte han meget stilsikkert Daniel Kokholm mat med tårn + løber mod tårn i 3. runde! Så hvem ved, hvor langt Henning holder skansen i toppen af ”Den Lange”?

Allerede lørdag formiddag bliver han kastet for løverne, når han på bord 1 skal føre de sorte brikker mod IM Thorbjørn Bromann. Spændingen er intakt forud for de sidste runder, og feltet er så jævnbyrdigt, at det er komplet umuligt at spå om, hvem der vinder turneringen!
Følg med i morgen på livetransmissionen fra turneringens otte øverste borde på http://www.horsensskakforening.dk/denlange/2011/live.html

Husk også, at det er i dag (lørdag), at GM Peter Heine Nielsen lægger vejen forbi Horsens og agerer kommentator på de otte livepartier. Horsens Skakforening sender stormesterens kommentarer ud på webcam via http://www.horsensskakforening.dk/denlange/2011/webcam.html

Vi håber på, at mange af jer følger lørdagens partier og nyder det – men vi håber endnu mere på, at mange af jer reber sejlene og kommer til Horsens for at følge partierne og indsnuse den unikke hyggelige atmosfære! Skak skal jo som alt andet sport helst opleves live!

Henning Lau Rasmussen (billedet tv.) fra Jetsmark har indtil videre været den helt store positive overraskelse under Horsens Lang Weekend 2011. Han er eneste mand med 4/4 foran et jagtende kobbel bestående af seks mand, der alle har 3½/4. Én af dem er IM Thorbjørn Bromann, og netop ham skal nordjyden op imod lørdag formiddag på bord 1 i Horsens.

Spilletider: 21. juli – 24. juli. Torsdag, fredag og lørdag 10-16 og 17-23. Søndag 10-16.
Spillested: ASV Horsens, Nørrebrogade 38 A, 8700 Horsens
Hjemmeside: www.horsensskakforening.dk