Tikkanen vandt FM 2011

Den svenske stormester Hans Tikkanen vandt helt suverænt Fynsmesterskabet 2011 med 7½ af 9, et helt point foran stormesterkollegaerne Vadim Milov og Henrik Danielsen.

Tikkanen må have gode minder fra turneringer i Danmark. Sidste år scorede han sin sidste stormesternorm i XtraCon 5 i Skovbo. Med sejren i Fynsmesterskabet er den 26-årige svensker stærkt på vej mod de 2600 i rating. Tikkanen spiller næste gang i Danmark i Politiken Cup, der spilles fra den 30. juli og ni dage frem.


GM Hans Tikkanen (foto: thv)

IM Mikkel Antonsen og FM Andreas Skytte Hagen blev bedste danskere med 6 point. De 6 point var for Andreas Hagen præcis kravet til en IM-norm, men det er jo ikke længere relevant, da han scorede en GM-norm ved Copenhagen Chess Challenge og i forvejen har to IM-normer fra Kavala International Open 2002 i Grækenland og Kaunas 2009 i Litauen.

Hagen tager et kæmpe hop på den næste Elo-liste, der udkommer den 1. juli. I sidste parti mod GM Sabino Brunello stod Andreas Hagen længe bedst og må undervejs have stået til gevinst. Da Sabino Brunello spiller XtraCon-Skakliga for Sydøstfyn, blev italieneren bedst placerede fynbo og dermed Fynsmester.


Andreas Skytte Hagen (foto: thv)

Tredjebedste dansker blev FM Igor Teplyi med 5½ point. Teplyi var kun et halvt point fra en IM-norm, men kunne ikke slå GM Vladimir Epishin i sidste runde; remisen sikrede dog aarhusianeren en pæn rating fremgang.

Slutstillingen:
1. GM Hans Tikkanen (2560), Sverige, 7½ point
2. GM Vadim Milov (2648), Schweiz, 6½ point
3. GM Henrik Danielsen (2545), Island, 6½ point
4. Jonathan Cartstad (2308), Tyskland, 6 point
5. GM Pablo Lafuente (2555), Argentina, 6 point
6. GM Sabino Brunello (2537), Italien, 6 point
7. IM Axel Smith, (2450) Sverige, 6 point
8. IM Mikkel Antonsen (2472), Danmark, 6 point
9. FM Andreas Hagen Skytte (2346), Danmark, 6 point
10. GM Vladimir Epishin (2562), Rusland 5½ point

55 deltagere.

Hjemmeside: www.gelsted-skakklub.dk/fm2011/

Fyns Skak Union: www.fsu-skak.dk