Kuzubov vandt Reykjavik Open 2011

Reykjavik Open 2011 blev vundet af GM Yuriy Kuzubov fra Ukarine med 7 af 9 og bedre korrektion end bl.a. Skanderborgs GM Kamil Miton og norske Jon Ludvig Hammer, der blev Nordisk Mester ved samme lejlighed. Bedste dansker blev GM Sune Berg Hansen, der med 6½ point endte på 8. pladsen i det 166 mand store felt.

Kvinde NM blev vundet af Christin Andersson fra Sverige med 5 point. Her tog WIM Oksana Vovk 4. pladsen. Vi har modtaget nedenstående referat.

Af Oksana Vovk
Skidt sidste runde
Efter Jacobs succes med IM i 8. runde, blev 9. runde desværre en total nedtur for de fleste danskere til NM.

Det eneste gode resultat stod Sune for, han vandt med sort mod IM Grover Sahaj fra Indien, og bliver dermed nr. 2 i herre-NM efter Jon Ludvig Hammer – en rigtig god afslutning af Sune.

Jacob var som nævnt i sidste referat sort mod GM Stefannson endda på livebræt som 2. dansker sammen med Sune, han tabte hurtigt en officer og derefter gik det efter min vurdering kun én vej, desværre.

Jeg var sort mod en tysk FM, og blev fanget i en åbningsforberedelse. I en meget presset stilling missede jeg en taktisk detalje i en kombination, som tabte direkte. Christin Andersson slog hurtigt Daniel Andersen i en ret lige stilling, hvor Daniel ifølge Christin ikke fandt den rette opstilling. Daniel havde også præmiechancer, så set med danske øjne var resultatet ærgerligt fra flere sider. Det skal dog siges, at Christin var klar favorit med hvid i dagens parti (næsten 200 ratingpoints forskel).

Sheila Sahl spillede remis med sin kæreste Maxim – og endte dermed på 5 point. Resten med 4,5 point tabte, men Emilia Horn, som også scorede sin første WIM-norm inden sidste runde, bliver med bedst korrektion nr 3. Det blev således kun en 4. plads til undertegnede, efterfulgt af flere andre på 4,5 point. Min chance mistede jeg igår, hvor jeg ikke vandt med en officer mere med en lang kombination i træk 41 (ja lige efter tidnøden), hvor der var et mellemtræk, jeg havde glemt at indregne. Med 5 point og min korrektion var jeg blevet nr 2 :((

Esmat måtte desværre ned mod sin islandske stormester-modstander, som det så ud var han bare den bedste spiller i det parti. Med en gevinst havde hun jo fået 3.pladsen til NM!

Daniel og Jes endte på 4 point (Jes med en gevinst idag), og begge har klaret sig fornuftigt i turneringen. Man kan sige, at man får en masse erfaring med at møde så stærke spillere, og det er godt.

For mit vedkommende var det lidt manglende held, der gjorde forskellen fra en præmieplads til ingenting, hvilket naturligvis er meget ærgerligt, men sker i skak. Og at kæmpe i den åbne turnering, hvor modstandere bliver stærkere og stærkere ud fra hvor mange points man har, er naturligvis også svært i forhold til at man får en svagere modstandere, når man har færre point og kommer nedefra – det sker ikke i alle-mod-alle kvindeturneringer, som NM tidligere blev afviklet som.

Jes, Daniel, Jacob og jeg præmie – Jes og Daniel under 2000, Jacob under 2400 og jeg for NM, da præmierne blev delt. Så en delt 3. plads til mig, en delt 2. ratingpræmie til Jacob og en delt 2. præmie til Jes og Daniel, det var jo fint!
Oksana Vovk

Reykjavik Open: www.chess.is